troszkin Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 chce pomalowac kuldywator tylko nie wiem jaka farba bedzie trwala i nie odleci po 1 roku uzytkowania. Jaki kolor mam pomalowac :-) Quote
VoYtek8 Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 Pomaluj zwykłą tyle że dodaj utwardzacza, ale najpierw obczyść szlifierką ramę i pomaluj podkładem np. Corizonem i będzie się trzymać. Jeśli chodzi o kolor to dobrze wygląda zielony z czarnymi elementami (kółka, zęby). Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 Ja większość maszyn mam pomalowaną chlorokauczukową i jestem bardzo zadowolony jest droższa od zwykłej ale kryje bardzo dobrze i kolor trzyma długo długo Quote
troszkin Posted June 30, 2013 Author Report Posted June 30, 2013 przemo a jak ta farba chlorokauczukowa nazywa sie fachowo. W sklepiie jak sie nazywa rzeby sprzedawca wiedzial o co chodzi i czy idzie ja dostac w kazdym sklepie czy nie Quote
arek172 Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 Sory że się wtrąciłem, bo to pytanie pewnie skierowane do przemo, ale troszkin, jak pójdziesz do jakiegokolwiek sklepu, gdzie sprzedają farby i powiesz że chcesz farbę chlorokauczukową do metalu w kolorze zielonym, czarnym, to z pewnością będą wiedzieli o jaką farbę chodzi, nie będzie dla nich z tym większego problemu. Na prawie każdej puszce wielkimi literami jest napisane chlorokauczukowa (chodzi o farby tego rodzaju). Pamiętaj by wziąć do tego odpowiedni rozpuszczalnik, by wyczyścić pędzle i inne nieprzewidziane zabrudzenia. Powodzenia w malowaniu! Quote
troszkin Posted June 30, 2013 Author Report Posted June 30, 2013 nie szkodzi arek dzieki za pomoc Quote
przemek2092 Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 Dokładnie, na puszce jest wyraźnie napisane i tak jak kolega pisał pamiętaj o odpowiednim rozpuszczalniku dodam tylko że tą farbę ciężko maluje sie pistoletem a jeżeli juz chcemy to musimy sporo ją rozcieńczyć pędzlem bardzo dobrze sie ją maluje Quote
troszkin Posted June 30, 2013 Author Report Posted June 30, 2013 dzieki wam wszystkim za pomoc naprawde duzo mi pomogliscie. Pozdrawiam Quote
troszkin Posted July 1, 2013 Author Report Posted July 1, 2013 mam pytanie a jest jeszcze jakis inny podklad niz korizon Quote
pawelxy1 Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 troszkin jak ja malowałem przyczepkę metalową to podkład zrobiłem Hammereitem. I trzymało 2 lata i trzyma nadal;d Quote
henryk Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 hamerite to za drogi podkład ja dawałem na podkład korin czerwona tlenkowa i na wierzch chlorokauczukowa też czerwona strażacka,jest też wiśniowa,ale ja mam wszystko czerwone,łącznie z ciągnikiem-lepszej niż chlorokauczuk ja nie znam-pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 Henryk nie mazgol że drogi puszka mała 10zł kosztuje a duża 24zł więc nie jest drogaAle trwała Quote
íktorn Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Miałem okazję kupić farbę stoczniowa i żadna farbą która używaniemWcześniej nie uzyskałem takiego efektu trwałości. Kolor może nie jest zbyt pieknny ale trwałośc super Quote
henryk Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Henryk nie mazgol że drogi puszka mała 10zł kosztuje a duża 24zł więc nie jest drogaAle trwałaPawełku mała puszka to do jednej słupicy nie starczy ale może i tania,skoro tak uważasz,dla mnie korin jest tańszy i moim zdaniem lepszy ale na temat gustu się nie dyskutuje-pozdrawiam(powiem jeszcze że mam płot jedną część pomalowany czarnym hameritte a drugą część czarną chlorokauczukową wg. mnie hameritte się powinna schować w krzaki) Quote
pawelxy1 Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Wow. Hammereite to podkład. Ja zawsze takiego używam podkładu. Mi chodzi o podkład a nie o zwykłą farbę.Bo wiadomo że na podkład chlorokauczuk Quote
henryk Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 OK jutro biorę się za malowanie drugiej części płota chlorokauczukiem-pozdrawiam (chyba że deszcz mi przeszkodzi) Quote
pawelxy1 Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Henryk chlorokauczuk jest dobry bo jak coś jakiś kamień uderzy to farba nie odpryskuje;d Quote
Recommended Posts