Jump to content

Recommended Posts

Posted
Pomaluj zwykłą tyle że dodaj utwardzacza, ale najpierw obczyść szlifierką ramę i pomaluj podkładem np. Corizonem i będzie się trzymać. Jeśli chodzi o kolor to dobrze wygląda zielony z czarnymi elementami (kółka, zęby). Pozdrawiam :)
Posted

Sory że się wtrąciłem, bo to pytanie pewnie skierowane do przemo, ale troszkin, jak pójdziesz do jakiegokolwiek sklepu, gdzie sprzedają farby i powiesz że chcesz farbę chlorokauczukową do metalu w kolorze zielonym, czarnym, to z pewnością będą wiedzieli o jaką farbę chodzi, nie będzie dla nich z tym większego problemu. Na prawie każdej puszce wielkimi literami jest napisane chlorokauczukowa (chodzi o farby tego rodzaju).

Pamiętaj by wziąć do tego odpowiedni rozpuszczalnik, by wyczyścić pędzle i inne nieprzewidziane zabrudzenia.

Powodzenia w malowaniu! :cool:

Posted
Dokładnie, na puszce jest wyraźnie napisane i tak jak kolega pisał pamiętaj o odpowiednim rozpuszczalniku ;) dodam tylko że tą farbę ciężko maluje sie pistoletem a jeżeli juz chcemy to musimy sporo ją rozcieńczyć ;) pędzlem bardzo dobrze sie ją maluje ;)
Posted
hamerite to za drogi podkład ja dawałem na podkład korin czerwona tlenkowa i na wierzch chlorokauczukowa też czerwona strażacka,jest też wiśniowa,ale ja mam wszystko czerwone,łącznie z ciągnikiem-lepszej niż chlorokauczuk ja nie znam-pozdrawiam
Posted

Miałem okazję kupić farbę stoczniowa i żadna farbą która używaniem

Wcześniej nie uzyskałem takiego efektu trwałości. Kolor może nie jest zbyt pieknny ale trwałośc super

Posted

Henryk nie mazgol że drogi puszka mała 10zł kosztuje a duża 24zł więc nie jest droga

Ale trwała

Pawełku mała puszka to do jednej słupicy nie starczy ale może i tania,skoro tak uważasz,dla mnie korin jest tańszy i moim zdaniem lepszy ale na temat gustu się nie dyskutuje-pozdrawiam(powiem jeszcze że mam płot jedną część pomalowany czarnym hameritte a drugą część czarną chlorokauczukową wg. mnie hameritte się powinna schować w krzaki)