Jump to content

Recommended Posts

Posted
JD i zetor są paliwożerne, ursusy trochę mniej. Jak chcesz traktor oszczędny to fergusona, reanult, landini albo fendta. Ferguson to najlepiej 3125 lub 3120 renault 120.14 to są fajne maszyny jak trafisz zadbany model to będziesz zadowolony. A i z czym ma ten ciągnik pracować i do jakich prac ma głównie służyć?
Posted
Fenda o tej mocy w dobrym stanie o takiej cenie nie znajdziesz nawet nie masz się co łudzić... Z Ursusów 1224 bym Ci polecał, a z Zetorów 12045, jednak ja na Twoim miejscu szukałbym jakiegoś Fergusona albo Renówki takich jak koledzy wyżej radzą. Pozdrawiam :)
Posted

KrowieBieszczady do roku bodajże 1996 (do momentu aż na rynek wszedł model Ares) Renault było wyposażone w silniki MWM, czyli dokładnie z tej samej fabryki, która w silniki zaopatrywała Fendt'a. Dopiero Z nastaniem modelu Ares i podobnych zmienił się dostawca silników.

Wcześniejsze modele są naprawde oszczędne ale radził bym szukać modelu z oznaczeniem .54 (zamiast.14) z reguły lepiej wyposażone oraz dużo wygodniejsza, amortyzowana kabina.

Posted

silniki MWM w renault byly montowane do konca serii .54, czyli 99r wlacznie

jesli renault to moze 120 lub 133, polecalbym ze starszej serii, czyli .14, prosta budowa i prawie zero elektroniki, czasem tylko EHR

do wymienionych maszyn potrzebujesz min. 100 KM w 6cyl.

a tak przy okazjii polecam jeden korpus mniej, ale o wiekszej szerokosci, czyli np.:4x50

Posted
Kolega Izydor dobrze pisze, ja również szukałbym z renault serii .14 po pierwsze one maja mało elektroniki, a po drugie kupisz starszy ciągnik to jeszcze Ci zostanie na pług Tylko jak do 6 cylindrowego to poszukaj już sobie obrotówki z dobrymi zabezpieczeniami i raczej 4 skibowy.
  • 7 months later...
Posted

Jeśli chodzi takie bez elektroniki to Farmer Sokołka C1

4 cylindrowy 105 km skrzynia 3*4

Szkoda tylko ze brak rewersu w tej kasie 2008. Widziałem mam też takiego prosty oszczędny

Ciągnik