Kropacz Posted December 26, 2010 Report Posted December 26, 2010 Jak rozwiązujecie problem zamarzania poideł i rur doprowadzających wode do poideł miskowych. W tym roku jak były te duże mrozy ladnie wszystko zabezpieczyłem a tutaj oststniej nocy było raptem - 8 stopni celcjusza i rozwaliło mi zawór kulowy - poprostu niedopilnowałem. Problem z hlewem nie mam wogóle - wiadomo tutaj temperatura nie ma prawa spaść poniżej zera, ale poidła dla byków tutaj jest problem. Quote
Kronel Posted December 29, 2010 Report Posted December 29, 2010 Mozna kupić taki przewód grzewczy o niedużej mocy, podkłada się go pod peszel i problem całkowicie z głowy. Np coś takiego http://www.hodowlany.pl/i1033_Kabel_grzewczy_na_rure_przeciw_zamarzaniu_3m_50W.html Koszt niewielki w stosunku do tego jakie problemy są jak rura strzeli, a u nas dzisiaj w nocy było -19 stopni. Quote
Kowalik Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 Naszczęście odwilż idzie tak więc nie mysli się teraz o zamrzających rurach ale, to co istotne to przy prowadzeniu rur trzeba przemysleć by zimą nie zamarzały. Jak to sie przemysli to jest potem spokój. Quote
Guest Gość Posted May 31, 2011 Report Posted May 31, 2011 ja mam w zbiorniku na wodę zamontowane ogrzewanie elektryczne,który w zimę ogrzewa i spuszczam wodę o zbiornika i podłączam ją do prądu i przez całą noc ogrzewa ten zbornik żeby woda w nim nie zamarzła a o 06:30 wstaje i wyłączam ogrzewanie i włączam wodę i idzie ze zbiornika normalnie i dom jest ogrzany i woda nie zamraża.A żeby ten zbiornik dostać to trzeba jechać osobiście do Ukrainy ja akurat byłem tam w sprawie sprzedania 1.999 kg zboża bo ja mam 100000 hektarów bo po dostałem po spadkach moich bliskich. Mam nadzieje że moje info wam pomoże do widzenia.sorki za błąd to znaczy do zbiornika jeszcze raz sorki za błąd Quote
Recommended Posts