john2130pl Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 Witamsprzedałem swojego bizona zo56 i zamierzam kupić kombajn laverda 3550al która posiada: hydrostat, rozdrabniacz słomy, klimatyzacje, licznik hektarów, rura otwierana hydraulicznie ,heder 4,80,system góral na szerokich i samopoziomujących się osiach, kombajn w bardzo dobrym stanie sprawny garażowany, silnik 6 cylindrowy iveco z turbiną.Co myślicie o tym kombajnie,Wyraźcie swoją opinie!! Quote
Przemek15_03 Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 Po pierwsze sprawdź dostępność części do niego u siebie w regionie. Osobiście wolę mniej zelektryzowane maszyny nie dlatego, że są droższe tylko czasami awaria instalacji elektrycznej może spowodować postoje. W sąsiedniej wiosce jeden facet kupił nowa lawerde i wstawił ja na zimę do stodoły na wiosnę okazało się że myszy pocięły instalacje i wtedy zaczęły się problemy... ale jakios ją zrobili i dalej kosi. Dlatego jak kombajn będzie ok i spodoba Ci się to bierz tylko sprawdź te części bo mimo wszystko w Polsce nadal najpopularniejsze kombajny to Claas i Bizon, a w żniwa czas nagli. Pozdrawiam. Quote
john2130pl Posted July 1, 2013 Author Report Posted July 1, 2013 z częściami problemu być nie powinno ponieważ śą produkowane w szczecinku i w płocku i pasują też od innych kombajnów(new holland,fiat agri) a co myślicie o silniku?? czy dużo chleje ropy?? czy jest wytrzymały ?? Quote
KrowieBieszczady Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Mi laverda kojarzy się z typowo górskim kombajnem Quote
john2130pl Posted July 4, 2013 Author Report Posted July 4, 2013 jednak zdecydowałem się na John deere 1075 otomoto.pl/john-deere-1075-A319369.html Quote
Recommended Posts