zygmunt67 Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Witam, jestem zainteresowany zakupem kombajnu do kopania ziemniaków, ważna dla mnie jest duży kosz zasypowy oraz możliwość efektywnego wybierania brył i kamieni.Na początku kopałem BOLKO, jednak ma mały kosz oraz słabo "wybierał" bryły. Później zmieniłem na ANNE, jednak posiada koło, które często się zapychało chwastami z ziemią co blokowało i spowalniało pracę. Teraz w połączeniu cech, które chcę i których nie natrafiłem na GRIMME LK 650, bo:-ma duży kosz (ok 2t),-oś i dyszel skrętny,-rolki na taśmach ułatwiające odpad brył,-pełna hydraulika,-ogólnie bardziej wydajny. Moje zapytanie dotyczy minusów jakie posiada owy kombajn (GRIMME LK 650), bo znam go tylko z internetu, czy ktoś z was posiada wiedzę na temat sprawności i możliwości tego kombajnu? Jak działa w porównaniu z innymi? Ewentualnie czy przy opisie moich wymagań mógłby mi ktoś polecić kombajn, który sprostałby im? Quote
KrowieBieszczady Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Ja w ziemniakach nie siedze, ale Grimme góruje w tej kwesti Quote
Recommended Posts