Jump to content

Recommended Posts

Posted
CZY UTRZYMAM SIĘ Z 200KUR i 10 samic królików bym sprzedawał na targu. 1 sklarni o pow 40m2 i sprzedaży ogóeków na targu. i uprawie 100m2 fasoli i 130m2 ogrków gruntowych.i hodowli 20 gołembi i sprzedaży młodych
Posted
Patrząc na ceny na półkach w Polskich sklepach to nie. Z król i gołębi wielkiego zysku miał nie będziesz z kurami też różnie bywa, a ogórki w gruncie będą tylko przez pewien czas, z resztą w pełni sezonu praktycznie zawsze robi się korek i nie ma gdzie ich sprzedawać. Ogórki i fasolę trzeba ręcznie zbierać, a to czasochłonna praca i trzeba mieć do tego ludzi. Ogólnie z tak małego gospodarstwa nie da sie godnie żyć. Pozdrawiam :)
Posted
Kolego marek VoYtek8 ma racje trochę mało żeby żyć godnie ale spróbuj przez sezon dwa nie dokładaj do interesu zbyt dużo żebyś w plecy za dużo kasy nie miał jak coś pójdzie nie tak.z kur parę groszy ci wpadnie z królików to za wiele ci nie zostanie wiem po sobie a co do grochu i ogórków to loteria,powiem ci tak kokosów z tego nie będzie ale próbuj. ja pracuję w innym zawodzie z kur mam tyle że mam je za darmo i paszę dla kaczek gęsi i królików kasę mam ze sprzedaży jajek po znajomych