marek100 Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 CZY UTRZYMAM SIĘ Z 200KUR i 10 samic królików bym sprzedawał na targu. 1 sklarni o pow 40m2 i sprzedaży ogóeków na targu. i uprawie 100m2 fasoli i 130m2 ogrków gruntowych.i hodowli 20 gołembi i sprzedaży młodych Quote
marek100 Posted July 3, 2013 Author Report Posted July 3, 2013 pozdrawiam i czekam za odpowiedziami Quote
VoYtek8 Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Patrząc na ceny na półkach w Polskich sklepach to nie. Z król i gołębi wielkiego zysku miał nie będziesz z kurami też różnie bywa, a ogórki w gruncie będą tylko przez pewien czas, z resztą w pełni sezonu praktycznie zawsze robi się korek i nie ma gdzie ich sprzedawać. Ogórki i fasolę trzeba ręcznie zbierać, a to czasochłonna praca i trzeba mieć do tego ludzi. Ogólnie z tak małego gospodarstwa nie da sie godnie żyć. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted July 3, 2013 Report Posted July 3, 2013 Kolego marek VoYtek8 ma racje trochę mało żeby żyć godnie ale spróbuj przez sezon dwa nie dokładaj do interesu zbyt dużo żebyś w plecy za dużo kasy nie miał jak coś pójdzie nie tak.z kur parę groszy ci wpadnie z królików to za wiele ci nie zostanie wiem po sobie a co do grochu i ogórków to loteria,powiem ci tak kokosów z tego nie będzie ale próbuj. ja pracuję w innym zawodzie z kur mam tyle że mam je za darmo i paszę dla kaczek gęsi i królików kasę mam ze sprzedaży jajek po znajomych Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Ciężko jednoznacznie powiedzieć,ale wydaje mi się,że ciężko będzie o utrzymanie z samych kur i samic królików,tym bardziej patrząc na ceny jakie obecnie panują,moim zdaniem nie zda to egzaminu. Quote
Recommended Posts