Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jak do tura to JD ma słynna ramę a to bardzo dużo przy turze, chociaż w zasadzie to za taką kasę możesz wybierać co chcesz ale tylko z używanych, no i lepiej kupić bez tura a później go sobie dokupić ;) poza tym szukaj 4 cylindrowego jest sprytniejszy niż 6 cylindrowe
Posted

MF 3080E mam go i jest nie zastąpiony:

-pali bardzo mało ropy nawet przy ciężkiej orce

-ma tylko 105km a ciągnie gruber który potrzebuje ciągnika o mocy 130km (i to bez wysiłku)

-jest bardzo wytrzymały

-łatwy w obsłudze

-wszędzie można dostać do niego części

... itp

Posted
Według mnie to by ci już starczył Ursus 1014-1224. Oba są z napędem i można znaleźć je z turem po dobrej cenie, mocne i bezawaryjne ciągniki częsci łatwo dostać nowe jak i używane, do 70 000zł spokojnie nawet 2 takie byś sobie kupił
Posted

to wole jednego fergusona jak te 2 ursusy

załóż do takiego pług wywrot (nawet niech to będzie 1224) a załóż do tego samego pługa masseya 3080 co ma kilkanaście koni mniej i zobaczysz różnice ;)

Posted

dobry wybor dla sprzedajacych i produkujacych czesci, bo do ursusa sa tak slabej jakosci ze szkoda wymieniac starych

o komforcie nie wspomne, bo go nie ma, slaba hydraulika, moc moze i jest, ale na silniku, szkoda ze nie przeklada sie to nia kola, do tego skrzynia, a dokladniej malo biegow

nie wiem po co kupowac tak przestarzale konstrukcje, ciagnikow jest do wyboru do koloru

w tej cenie MF, Fendt, Renault, moze jakis DF

Posted
Ciężko znaleźć jakiegoś przyzwoitego Ursusa z resztą te ciągniki są bardzo ciężkie, dużo palą, ale moc z silnika nie pozwala na wygodną pracę. Ja Ci proponuje Masseya Fergusona 3060, sąsiad ma i nie narzeka,a u niego ten ciągnik naprawdę ciężko pracuje. Pozdrawiam :)
Posted

kup 3080 albo 3090 i te wszystkie ursusy wymiękają

znajomy ma 1634 i kupił do lekkich robót 3060, niedługo póxniej 3080 i odkręcił od wywrota 4ta skibę i jechał masseyem bo ursusem nikt w domu nie chciał jeździć , do tego co chwile coś nawalało (mimo że wsadził wiadro kasy w niego).

W masseyu fakt ze jak cos pierdyknie to boli po kieszeni ale zrobisz i jedziesz bo i tak ori części trzeba kupić, które pochodzą nastepne 10-15 tyś mth!!!

A o komforcie to nawet nie pisze bo to jakby porównał syrene do vw golfa 5 gen.