Jump to content

Recommended Posts

Posted
ja ten sam problem kolego miałem w ursusie c 330 gdy coś robiłem to co chwile musiałem stawac bo ciągnik się grzał bo woda chciała wejść na czerwone pole w końcu zajrzałem do chłodnicy próbowałem ją płukać różnymi środkami kaustyczną sodą i nic mi nie pomogło dalej się grzało aż w końcu kupiłem nową chłodnice dałem 350 zeta i zalałem ją płynem obieg jest super i nie grzeje mi się ciągnik osiąga stabilna temperaturę i nic mu się nie dzieje. Pozdrawiam
Posted
Witam.Ja tak miałem w 30tce.Kolego,tak jak przedmówcy napisali.Przedmuchaj kompresorem,a jeśli to nie pomoże,to mogą być zawalone te poprzeczne kanaliki kamieniem i innym brudem.Płukanie albo wymiana.Jak już stara po płukaniu może cieknąć.W ostateczności dołożenie łopatek wentylatora.Kiedyś czytałem na forum ,że pomaga również zdjęcie maski,ponieważ ciepło kumuluje się w górnej części.Widok może nie ciekawy,ale grunt by pomogło w szczególności przy panującej teraz temperaturze i małym nakładem.POZDRAWIAM.
Posted
tutaj się kłania płyn chłodniczy który nie zostawia kamienia,niech teraz odezwą się ci mądrale którzy twierdzą że woda w układzie chłodzenia jest lepsza ba nawet twierdzą że płyn skraca żywotność chłodnicy-pozdrawiam
Posted
Potwierdzam, warto przejść na płyn chłodniczy, jest to jednorazowy wydatek, który zwróci się biorąc pod uwagę że uniknie się takich problemów jak zardzewiała czy zakamieniona chłodnica
Posted
Panowie oczywiście,że zawsze płyn jest lepszy.Jednak jak ileś lat z rzędu ktoś lał wodę i naleje płynu,to może cieknąć chłodnica.Najlepiej zalać płyn przy wymianie na nową.Inna sprawą jest to,że zimą można spuścić wodę i nalać gorącej.Łatwiej pali.POZDRAWIAM.
  • 2 weeks later...
  • 5 years later...