Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :)

Nazywam się Aleksandra Lipińska i pracuję w Europejskim Centrum FInansów, gdzie jestem doradcą. Zajmuję się m.in. dofinansowaniami i oferuję bezpłatne doradztwo w tym kierunku. Jeśli zastanawiasz się, czy masz szansę na dofinansowanie, napisz.

mail: dj-ola@wp.pl

konto na NK: Aleksandra Lipińska, Poznań

Zapraszam do kontaktu, bo szczerze powiedziawszy, rolnicy w 99,9% przypadków dostają dofinansowania :)

Posted

gdybym chciała wziąśc traktor nowy' date='na kredyt ale bez 20%wkładu,czy byłaby możliwośc starania się o zwrot połowy kosztów?podobno jest taka możliwośc?

[/quote']

Zakup nowego sprzętu, podchodzi pod "ulepszanie gospodarstwa", i jeśli wiadomo do kogo się zwrócić i jak napisać biznes- plan, to dofinansowanie jest równe 100% kosztów :]

Posted

są 2 sposoby:

1)pisanie wszystkiego samemu (np. korzystając z szablonów dostępnych w Internecie)

2)skorzystanie z firmy, która pomoże napisać wszystko, skompletować potrzebne dokumenty i sama zajmie się "przebijaniem" tego wniosku aż do skutku

Posted

Moja firma jest właśnie tego typu organizacją.

W odróżnieniu od doradców prawnych, adwokatów czy "specjalistów" - firmy takie nie inkasują ŻADNYCH opłat aż do momentu FIZYCZNEGO OTRZYMANIA DOFINANSOWANIA. Oznacza to, że jeżeli firmie się nie uda, to ty jako klient nic a nic nie tracisz.

Sama opłata jest jako procent od dofinansowania, ustalana na początku całego procesu i musi być przez ciebie jako klienta ZAAKCEPTOWANA. Co znowu ma swoje plusy- jeśli firma nie wyciągnie tyle i ile obiecała, to dostanie "po tyłku" jeśli chodzi o honorarium.

Co więcej, jeśli firma jest dobra i długo działa w tym fachu to ma pewnego rodzaju wtyczki w urzędach, bankach itd, co znacznie ułatwia cały proces.

gb227- sprawdź prywatne wiadomości.

• 2 weeks later...
Posted

Może ja coś doradzę od siebie.

Pomyślcie jak możecie udoskonalić swoje gospodarstwa (ulepszenia, nowy sprzęt, itd) tak żeby łączny koszt tych zabiegów był ok 300tys zł.

I teraz taki bajer- mogę wam te pieniążki załątwić.

I nic nie płacicie za wstępną ocenę, pomoc w kompletowaniu dokumentów, reprezetowanie was itd itp, jakiekolwiek opłaty (najczesciej 5% uzyskanych pieniążków) wykonujecie dopiero w momencie FIZYCZNEGO POSIADANIA DOFINANSOWANIA. czyli jeśli coś sie nie uda- nic nie tracicie!!!

Warto spróbować :)

Piszcie na prv

Posted
ja wiem ile zapłaciłem firmie AGRAINVEST i niebył to procent od uzyskanyh srodków tylko od stopnia trudności a w przypadku gospodarstwa hodowlanego dohodzi dobrostan zwieżąt co utrudna sprawe. cena była czterokrotnie niszsza niż pani