Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zależy ile ten zbiornik od dmuchawy jest wyższy od dziury od przyczepy ?

U mnie zbiornik od dwuchawy jest wyższy o ok 10 cm więc zawsze podkładam jakieś deski pod koło od przyczepy i jest ok.

Posted
moim zdaniem dobrze przemek podpowiada zrób coś w rodzaju najazdów, ale raczej nie z desek bo pod obciążeniem mogą nie wytrzymać. może co pospawać, zawsze jakieś kawałki złomu na podwórku się znajdą.
Posted
na boku kosza dmuchawy wytnij otwór a do tego otworu możesz włożyć jakąs wygiętą blachę by po niej zboże zsuwało się do dmuchawy lub do otworu w wyciętym koszu na dole przymocuj zawiaski i blachę w kształcie ceownika tak by się odchylała a plusem tego rozwiązania jest że nie musisz dmuchawy podsuwać pod przyczepę tylko po podjechaniu otwierasz tą blachę na bok
Posted
a ile ta przyczepa jest wyższa od tej dmuchawki ? możesz zrobić najazdy ( takie trapezy z desek zaczynając od najdłuższej i do góry coraz krótsze) podkładać pod jedna stronę kół tak by borty były nad zbiornikiem dmuchawki no i w bocznym borcie robisz dwa zsypy. Montujesz do tego zrobione blaszano - gumowe leje skierowane tak by zboże z gumowej końcówki wpadało do kosza wywracasz powoli przyczepę i zboże samo leci. Choć można jeszcze prościej jak nie przestawiasz dmuchawki to po prostu ją wkop trochę w ziemię.
Posted
Ja właśnie kiedyś zrobiłem taki kanał do dmuchawy, wykopałem coś w stylu rowka i wjeżdżałem tam dmuchawą, i gdy chciałem odjechać to kładłem pomost żeby przyczepa nie wpadła w ten rowek ;) sprawdziło mi sie to ;) pozdrawiam