troszkin Posted July 5, 2013 Report Posted July 5, 2013 Witam kupilem sobie przyczepe 4t na balonach jak sama nazwa wskazuje ona jest niska. Jak podjezdzam do dmuchawy to zbiornik z dmuchawy jest wyzszy niz dziura z przyczepy co robic Quote
konio57 Posted July 5, 2013 Report Posted July 5, 2013 Zależy ile ten zbiornik od dmuchawy jest wyższy od dziury od przyczepy ?U mnie zbiornik od dwuchawy jest wyższy o ok 10 cm więc zawsze podkładam jakieś deski pod koło od przyczepy i jest ok. Quote
Przemek15_03 Posted July 5, 2013 Report Posted July 5, 2013 a masz przyczepę sztywna czy wywrotkę? jak wywrotkę i na 3 strony to możesz podjazd zrobić cofniesz tylko na niego , otworzysz szyber i samo poleci . Quote
kubusjettaII Posted July 5, 2013 Report Posted July 5, 2013 moim zdaniem dobrze przemek podpowiada zrób coś w rodzaju najazdów, ale raczej nie z desek bo pod obciążeniem mogą nie wytrzymać. może co pospawać, zawsze jakieś kawałki złomu na podwórku się znajdą. Quote
troszkin Posted July 5, 2013 Author Report Posted July 5, 2013 niestety przyczepa ma wywrót na 2 strony Quote
Lillas Posted July 7, 2013 Report Posted July 7, 2013 może dmuchawę jakoś obniż ? jak stoi na dworzu, to może ją wkop czy coś w tym stylu Quote
grzepaku1 Posted July 7, 2013 Report Posted July 7, 2013 na boku kosza dmuchawy wytnij otwór a do tego otworu możesz włożyć jakąs wygiętą blachę by po niej zboże zsuwało się do dmuchawy lub do otworu w wyciętym koszu na dole przymocuj zawiaski i blachę w kształcie ceownika tak by się odchylała a plusem tego rozwiązania jest że nie musisz dmuchawy podsuwać pod przyczepę tylko po podjechaniu otwierasz tą blachę na bok Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 W sumie ciekawy pomysł,przyznam że nie słyszałem wcześniej o takim rozwiązaniu,ale w sumie nie ryzykujesz zbyt wiele i moim zdaniem warto przynajmniej spróbować. Daj znać czy zrobienie otworu tutaj pomogło i dało radę. Quote
Przemek15_03 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 a ile ta przyczepa jest wyższa od tej dmuchawki ? możesz zrobić najazdy ( takie trapezy z desek zaczynając od najdłuższej i do góry coraz krótsze) podkładać pod jedna stronę kół tak by borty były nad zbiornikiem dmuchawki no i w bocznym borcie robisz dwa zsypy. Montujesz do tego zrobione blaszano - gumowe leje skierowane tak by zboże z gumowej końcówki wpadało do kosza wywracasz powoli przyczepę i zboże samo leci. Choć można jeszcze prościej jak nie przestawiasz dmuchawki to po prostu ją wkop trochę w ziemię. Quote
przemek2092 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Ja właśnie kiedyś zrobiłem taki kanał do dmuchawy, wykopałem coś w stylu rowka i wjeżdżałem tam dmuchawą, i gdy chciałem odjechać to kładłem pomost żeby przyczepa nie wpadła w ten rowek sprawdziło mi sie to pozdrawiam Quote
Recommended Posts