Jump to content

Recommended Posts

Posted

jesli jeden to mozesz woiac sie w swiatlo lub podlaczyc w gniazdo do przyczepy, tylko bedziesz musial odlaczyc, gdy bedzie Ci potrzebne gniazdo

jesli chcesz 2 lub wiecej musisz zrobic oddzielna instalacje, moze znajde schemat, jesli Cie interesuje to wstawie

Posted

no okej jak znajdziesz to zapodaj ja chce zrobić ten halogen z tyłu bo jak sie po ciemku ciągnikiem robi to nie widać nic z tyłu jak maszyna pracuje a tak sobie go włącze i bd gitara

a ile taki halogen może kosztować ?

Posted
Zrób tak jak radzi "izydor6280", ja mam w mojej 30 halogen zaczepiony od lat do gniazda od przyczep i jest bez problemu, to bardzo przydatna rzecz takie oświetlenie bo np. orka czy sprężynowanie wieczorem nie stanowi żadnego problemu. Co do ceny to kosztuje naprawdę grosze lampa coś ok. 20-30zł gniazdo też jest tanie. Pozdrawiam :)
Posted

Możesz bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników wyprowadzić przewód prądowy lub spod gniazda wyjściowego na przyczepę i podłączyć pod przewód świateł pozycyjnych. Jeśli lampa halogenowa posiada własny wyłącznik, wystarczy podłączyć tylko lampę. Jeśli nie ma - należy dodatkowo wyłącznik wdrożyć w układ.

Pozdrawiamy!

Posted

no niuestety ze schematem ciezko, ale jesli ma to byc jedna lampa to jak juz pisalem

zarowka zwykle h3 55W, mysle ze wiekszej nie potrzeba, szczegolnie przy 330

a tak z ciekawosci nie da sie wpiac w gniazdo wycieraczki?