simson54 Posted July 8, 2013 Report Posted July 8, 2013 jak podłączyć halogeny w ursusie c 330 ten z tyłu proszę o pomoc Quote
gruber99 Posted July 8, 2013 Report Posted July 8, 2013 Ja mam podłączony pod kabel co idzie do świateł tylnich Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 W sumie tak chyba najlepiej będzie je podłączyć,czyli po kablu od świateł,mogą być tylnie jak w przypadku powyższego Użytkownika. Spróbuj a sam się przekonasz. Quote
izydor6280 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 jesli jeden to mozesz woiac sie w swiatlo lub podlaczyc w gniazdo do przyczepy, tylko bedziesz musial odlaczyc, gdy bedzie Ci potrzebne gniazdojesli chcesz 2 lub wiecej musisz zrobic oddzielna instalacje, moze znajde schemat, jesli Cie interesuje to wstawie Quote
simson54 Posted July 9, 2013 Author Report Posted July 9, 2013 no okej jak znajdziesz to zapodaj ja chce zrobić ten halogen z tyłu bo jak sie po ciemku ciągnikiem robi to nie widać nic z tyłu jak maszyna pracuje a tak sobie go włącze i bd gitaraa ile taki halogen może kosztować ? Quote
VoYtek8 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Zrób tak jak radzi "izydor6280", ja mam w mojej 30 halogen zaczepiony od lat do gniazda od przyczep i jest bez problemu, to bardzo przydatna rzecz takie oświetlenie bo np. orka czy sprężynowanie wieczorem nie stanowi żadnego problemu. Co do ceny to kosztuje naprawdę grosze lampa coś ok. 20-30zł gniazdo też jest tanie. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Taki lepszy to też już drożej widziałem a chłopaki jaką mocną żarówkę trzeba tam włożyć ? jakie mocne macie tam żarówki ? Quote
Sklep AD-AL Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Możesz bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników wyprowadzić przewód prądowy lub spod gniazda wyjściowego na przyczepę i podłączyć pod przewód świateł pozycyjnych. Jeśli lampa halogenowa posiada własny wyłącznik, wystarczy podłączyć tylko lampę. Jeśli nie ma - należy dodatkowo wyłącznik wdrożyć w układ.Pozdrawiamy! Quote
izydor6280 Posted July 10, 2013 Report Posted July 10, 2013 no niuestety ze schematem ciezko, ale jesli ma to byc jedna lampa to jak juz pisalemzarowka zwykle h3 55W, mysle ze wiekszej nie potrzeba, szczegolnie przy 330a tak z ciekawosci nie da sie wpiac w gniazdo wycieraczki? Quote
simson54 Posted July 10, 2013 Author Report Posted July 10, 2013 oj nie wiem trzeba by się pobawić myśle że jakby taki halogen pod światła te z tyłu podłączył to by świecił Quote
Recommended Posts