simson54 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 ile może kosztować nowa pompa wody do 30 stki bo zauważyłem wycieki Quote
gruber99 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Do 100zł juz kupisz, a z skąd ci cieknie woda? Quote
simson54 Posted July 9, 2013 Author Report Posted July 9, 2013 tam jak masz pasek klinowy i jest wiatrak przymocowany do chłodnicy to z drugiej strony wyciek zauważyłem Quote
gruber99 Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 może łożysko w pompie jest nieszczelne już? dobrze by było jak byś to rozebrał i zobaczył łożysko bo to może być ono, 10zł i po wycieku. Ale nie wiadomo czy ono też Quote
simson54 Posted July 9, 2013 Author Report Posted July 9, 2013 płyn nie ucieka aż tak mocno jak zagrzeje ciągnik po robocie to widać że tam kapie z tego miejsca a tak jest okej wszystko Quote
henryk Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 gra nie warta świeczki wymienisz łożysko spieprzysz reparaturkę naprawdę szkoda roboty,kup pompę i 10 lat spokoju-pozdrawiam Quote
Sklep AD-AL Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Zamienniki dostaniesz za 60 zł, oryginał nieco ponad 100 zł: A przyczyną jest prawdopodobnie uszkodzona reperaturka, przy niewielkim wycieku wystarczy przesmarować pompy, jeśli posiada smarowniczkę. Zawsze przy wymianie reperaturki należy wymienić łożyska oraz bardzo często wałek. A jak wymienia się wałek - trzeba się zastanowić poważnie nad pompą.Pozdrawiamy! Quote
henryk Posted July 10, 2013 Report Posted July 10, 2013 czytając ostatni post wychodzi na to że najlepiej kup pompę -ja raz tylko naprawiałem za PRL bo nic kupić nie było można,w życiu czegoś podobnego robił nie będę,nie wierzysz rozbierz pompę i spróbuj naprawić jak nie wyjdzie po prostu kupisz nową i napisz mi czy miałem rację-pozdrawiam Quote
Recommended Posts