Wszystko zostaje. Na nieszczęście ludzi w podwórku zostało już tylko 11 indyczek. Piszę na nieszczęście, bo kilka dni temu miałem klienta na indyczkę, a dzisiaj na dwie kolejne. Obie osoby zostały odprawione z kwitkiem. Nic nie poradzę, że już tak mam.
Mój fotoblog.
Napisano 28 grudzień 2015 - 14:43
Napisano 28 grudzień 2015 - 15:16
Napisano 28 grudzień 2015 - 16:04
Nawet nie 11, a 12 indyczek. A myślałem, że wiem ile czego mam w podwórku. Ciekawi mnie kiedy zaczną się nieść. Może gdybym puścił któregoś z indorów do starych indyczek, jajka były by wcześniej. Tylko mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu i przy tylu samicach na prawdę nie pokuszę się o indycze lęgi.
Napisano 28 grudzień 2015 - 16:42
Napisano 28 grudzień 2015 - 18:55
Ptaki fajne a zwłaszcza te białe puchatki
hehe jak by tak wszystkie indyki Marcinowi siadły to w sumie miały by inwazje indyków na podwórku
Pozdrawiam
Napisano 30 grudzień 2015 - 16:32
Nie planuję żadnych indyczych piskląt. Na szczęście podwórko mam ograniczone, więc problem ukrycia się gdzieś indyczek raczej mnie nie czeka. Gorzej będzie kiedy wszystkie 12 zaczną się nieść. W tej chwili gniazd jest wystarczająco, ale niosą się tylko kury. Przy 12 niosących się indyczkach nie będą miały łatwo. Chyba trzeba wystawić z domu jakąś szafę i w niej zrobić kolejne gniazda. Indycze jajka będą inkubowane wyłącznie w sytuacji gdy znajdę idealnie standardowo ubarwionego indora. Indora bez najmniejszych oznak domieszek innych barw w poprzednich pokoleniach. Jeśli mi się uda takiego znaleźć, stare indyczki zostaną z nim skrzyżowane.
Kurki puchate akurat mnie nie zachwycają jakoś specjalnie. Tych lęgnąć nie zamierzam. Jest 5 kurek i tyle w zupełności mi wystarczy. Kogut wprawdzie jest, ale nie wiem czy doczeka wiosny, bo już teraz zagiął parol na kurki BC, a na to sobie nie mogę pozwolić by je krył.
Napisano 17 sierpień 2018 - 20:56
Hej i czołem. Sam sobie odświeżę wątek, bo mogę. Pozdrawiam wszystkich hodowców drobnego ptasiego inwentarza.
http://wiejskiezycie...pis/12729603/#w
Napisano 20 sierpień 2018 - 08:44
Przejrzałem Twoją galerię wiejskieżycie i jestem pełen podziwu Widzę że masz w swojej hodowli wiele gatunków ptactwa domowego Jestem w szoku że znajdujesz jeszcze czas na prowadzenie bloga. Sam od pewnego czasu zamierzam stworzyć i pokazać światu swój inwentarz
Napisano 27 sierpień 2018 - 06:02
To dawaj, bo tego typu zdjęcia są ciekawe. A i można podejrzeć pewne rozwiązania, które do siebie można przemycić
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych