Robert ;-) Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 to rozumiem;].tak to dobra pasza dla drobiu i nie tylko;] wiadomo jak mało jest zielonego to taka dieta z cukini będzie w sam raz,ja to jednak słabo dbam o moje zwierzaki nie mam dla nich takich rarytasów;[ i wiadomo jak braki to trzeba racjonować Quote
wiejskieżycie Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Pestki wyślę, tylko najpierw muszę którąś z największych rozebrać i z niej wybrać. Ta zielona kula, to na pewno cukinia. Nie wiem czemu taka wyrosła. U mnie z nasionek z jednego owocu rosną bardzo różne. Z rwania buraczków nic nie wyszło, bo miałem inne zajęcie, ale co się odwlecze, to nie uciecze. Pstryknąłem fotkę z trzema muszkieterami białoczuba, ale jest taka słaba, że trochę nie po nosie mi ją umieszczać. Quote
Robert ;-) Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 jak da się coś obejrzeć to daj na floga chętnie zobaczę trzech muszkieterów Quote
Robert ;-) Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 Są super te białoczuby;] widziałem i Sławka czubate też fajne;] pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Jeden z moich wędruje do Niego, choć wciąż nie mogę zrozumieć, że chce Mu się naginać po nie taki kawał drogi. Quote
Robert ;-) Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 ja też, to jest ze 350 km ode mnie a od Sławka to nie wiem ile ale dużo km ale jeśli chce to czemu mu bronić w końcu będzie miął ptaka jakich nie ma gdzie indziej;] a który z tych trzech dartanian atos czy portos? Quote
wiejskieżycie Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Imiona to chyba mają jak leci. Dwa z nich są prawie identyczne, tylko ten pierwszy z lewej wybija się ponad nie. Muszę jeszcze zrobić zdjęcie ich wujkowi, którego mam od roku i wtedy Sławek zobaczy czego się spodziewać po tych. Quote
Robert ;-) Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 to pewnie da się ocenić jak będą wyglądać w postaci dorosłej;] Quote
wiejskieżycie Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Moim skromnym zdaniem wujek ich jest idealny. Jeśli aparat pozwoli jutro pstryknę mu fotkę. Teraz też się pierzy, ale pelerynkę ma zaj*****ą. Quote
Robert ;-) Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 nawet ci trzej mają ładne czupryny;] ale co wujek pokarze to jestem ciekaw;] Quote
wiejskieżycie Posted October 4, 2013 Author Report Posted October 4, 2013 Owoce a właściwie warzywa mojej wiosenno - letniej pracy na polu. */wpis/7805013/ Quote
pawelxy1 Posted October 5, 2013 Report Posted October 5, 2013 Ładne dynie;d I kapusta.Jak to zrobiłeś Marcinie że dynie tak wyrosły? Quote
wiejskieżycie Posted October 5, 2013 Author Report Posted October 5, 2013 Wsadziłem pestki, podlewałem przez dwa tygodnie zanim nie wzeszły i ze dwa tygodnie po wzejściu. Później cztery razy pieliłem je i to tyle. Nic więcej się przy nich nie narobiłem. Quote
pawelxy1 Posted October 5, 2013 Report Posted October 5, 2013 Marcinie dynie po prostu masz cudowne ja mam o wiele mniejsze;d Zazdroszczę;d Quote
wiejskieżycie Posted October 6, 2013 Author Report Posted October 6, 2013 Jeden z moich ulubieńców w kilku odsłonach. Jak go wypuściłem z klatki, to jakby go z procy wystrzeliło. Pelerynka pełna pałek, będzie jeszcze okazalsza za jakiś czas */wpis/7816060/ Quote
wiejskieżycie Posted October 12, 2013 Author Report Posted October 12, 2013 Najświeższe fotki w linku poniżej. Trzy ostatnie zestawy zdjęć pochodzą z wieczornej sesji. *wpis/7847743/ Filmiki planuję wstawić późną nocą. Quote
Robert ;-) Posted October 12, 2013 Report Posted October 12, 2013 fotki super! jak zwykle twoje kury są piękne;] ale poza kurami to dużo drzewa pociąłeś;] Quote
pawelxy1 Posted October 12, 2013 Report Posted October 12, 2013 dokładnie tak jak mówi Robert. Marcinie kury są cudowne;d Quote
VoYtek8 Posted October 12, 2013 Report Posted October 12, 2013 Super zdjęcia i kury też! Widać że hodujesz je z wielkim zamiłowaniem i pasją. Swoją drogą to ja nie mam tylu swoich zdjęć co Ty narobiłeś tym kurom. Oby więcej takich pasjonatów jak Ty! Pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted October 13, 2013 Author Report Posted October 13, 2013 Dzięki za miłe komentarze. Drzewo na szczęście przepiłowane zostało całe - 20 metrów sześciennych. Kupka niewielka tylko kasy duży ubytek z portfela. Ale zima ma być bardzo mroźna, więc nie ma na co czekać. Poniżej linki do najświeższych filmików. Ładuję w nocy, bo mam całe mnóstwo transferu, którego nie sposób wykorzystać, a jest dostępny jedynie w godzinach nocnych. Dobrej nocy lub dzień dobry. Quote
pawelxy1 Posted October 13, 2013 Report Posted October 13, 2013 Marcinie coś ty im tam dawał że tak szalały i biły się o jedzenie?Cudownie się patrzy na kury które są tak cudowne;dBardzo podobało mi się jak czekały cierpliwie na zaproszenie i później po koleiwchodziły do kurnika;d Cudowne kurki;d Quote
VoYtek8 Posted October 13, 2013 Report Posted October 13, 2013 Marcinie właśnie przeglądałem Twojego bloga i trafiłem na te zdjęcia kapusty. Gratuluję Ci takich plonów bo w tym roku kapusta mało komu się udała gdyż było najpierw bardzo mokro i gniła, a potem ją suszyło, a ta Twoja kapusta to wygląda rewelacyjnie. Nie myślałeś nad uprawą na trochę większą skalę? Pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted October 13, 2013 Author Report Posted October 13, 2013 Dzięki. Kapusta poza kilkakrotnym opieleniem niczego więcej ode mnie nie dostała. Co do uprawy na większą skalę to problem polega wyłącznie na tym, że nie dysponuję większą ilością pola do zagospodarowania.O kupnie też nie ma mowy. Jeśli już coś by się znalazło to kilka wsi ode mnie, a to trochę nie po drodze. Cieszę się, że wystarcza mi, obdzielam rodzinę i jeszcze kurom, gęsiom i indykom starcza. Pawle kurki kłóciły się o pieczywo. Staram się ich nim nie karmić,ale jeśli już nie mogę po podwórku spokojnie przejść, to się uginam i dzielę tym co najbardziej lubią. Quote
Recommended Posts