Jump to content

Recommended Posts

Posted
to rozumiem;].tak to dobra pasza dla drobiu i nie tylko;] wiadomo jak mało jest zielonego to taka dieta z cukini będzie w sam raz,ja to jednak słabo dbam o moje zwierzaki nie mam dla nich takich rarytasów;[ i wiadomo jak braki to trzeba racjonować
Posted

Pestki wyślę, tylko najpierw muszę którąś z największych rozebrać i z niej wybrać. Ta zielona kula, to na pewno cukinia. Nie wiem czemu taka wyrosła. :) U mnie z nasionek z jednego owocu rosną bardzo różne. Z rwania buraczków nic nie wyszło, bo miałem inne zajęcie, ale co się odwlecze, to nie uciecze.

Pstryknąłem fotkę z trzema muszkieterami białoczuba, ale jest taka słaba, że trochę nie po nosie mi ją umieszczać. :P

Posted
ja też, to jest ze 350 km ode mnie a od Sławka to nie wiem ile ale dużo km ale jeśli chce to czemu mu bronić w końcu będzie miął ptaka jakich nie ma gdzie indziej;] a który z tych trzech dartanian atos czy portos?
Posted
Imiona to chyba mają jak leci. :) Dwa z nich są prawie identyczne, tylko ten pierwszy z lewej wybija się ponad nie. Muszę jeszcze zrobić zdjęcie ich wujkowi, którego mam od roku i wtedy Sławek zobaczy czego się spodziewać po tych.
Posted
Super zdjęcia i kury też! ;) Widać że hodujesz je z wielkim zamiłowaniem i pasją. Swoją drogą to ja nie mam tylu swoich zdjęć co Ty narobiłeś tym kurom. :D Oby więcej takich pasjonatów jak Ty! Pozdrawiam :)
Posted

Dzięki za miłe komentarze. :) Drzewo na szczęście przepiłowane zostało całe - 20 metrów sześciennych. Kupka niewielka tylko kasy duży ubytek z portfela. Ale zima ma być bardzo mroźna, więc nie ma na co czekać. :)

Poniżej linki do najświeższych filmików. Ładuję w nocy, bo mam całe mnóstwo transferu, którego nie sposób wykorzystać, a jest dostępny jedynie w godzinach nocnych. :)

Dobrej nocy lub dzień dobry. :)

Posted

Marcinie coś ty im tam dawał że tak szalały i biły się o jedzenie?:D

Cudownie się patrzy na kury które są tak cudowne;d

Bardzo podobało mi się jak czekały cierpliwie na zaproszenie i później po kolei

wchodziły do kurnika;d

Cudowne kurki;d

Posted
Marcinie właśnie przeglądałem Twojego bloga i trafiłem na te zdjęcia kapusty. Gratuluję Ci takich plonów bo w tym roku kapusta mało komu się udała gdyż było najpierw bardzo mokro i gniła, a potem ją suszyło, a ta Twoja kapusta to wygląda rewelacyjnie. Nie myślałeś nad uprawą na trochę większą skalę? ;) Pozdrawiam :)
Posted

Dzięki. Kapusta poza kilkakrotnym opieleniem niczego więcej ode mnie nie dostała. Co do uprawy na większą skalę to problem polega wyłącznie na tym, że nie dysponuję większą ilością pola do zagospodarowania.O kupnie też nie ma mowy. Jeśli już coś by się znalazło to kilka wsi ode mnie, a to trochę nie po drodze.:) Cieszę się, że wystarcza mi, obdzielam rodzinę i jeszcze kurom, gęsiom i indykom starcza.

Pawle kurki kłóciły się o pieczywo. Staram się ich nim nie karmić,ale jeśli już nie mogę po podwórku spokojnie przejść, to się uginam i dzielę tym co najbardziej lubią. :)