wiejskieżycie Posted January 24, 2014 Author Report Posted January 24, 2014 Moje ostatnio pomimo mrozu i to dość dużego powiedziałbym, z chęcią wyskakują z szopy, ba nawet spierdzielają pod nogami jeśli tylko wyczują chwilę. Kurki powinny chodzić po wybiegu, choćby dla zabicia nudy. Quote
Tofik Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 One wychodzą tylko jak sie im otworzy a po jakimś czasie bunkrują sie w kurniku:( i tyle ich wizyty na dworze potem to nie liczne wychodzą a jak już to mongołki:) Quote
wiejskieżycie Posted January 24, 2014 Author Report Posted January 24, 2014 Widać dobrze je izolują te poskręcane piórka. Quote
ania1983 Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 ale fajne te kurki masz Marcinie Quote
wiejskieżycie Posted January 24, 2014 Author Report Posted January 24, 2014 Dziękuję. Szkoda tylko, że 3 koguciki na zaledwie 4 kurki. Quote
ania1983 Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 o matko! to biedne kurki mają ciężkie życie Quote
wiejskieżycie Posted January 24, 2014 Author Report Posted January 24, 2014 Radzą sobie. Co mnie dziwi, to to że te trzy koguciki żyją w bardzo zgodnej komitywie. Zero agresji. Quote
wiejskieżycie Posted January 26, 2014 Author Report Posted January 26, 2014 Moje indyczki z dedykacją dla Ciebie Aniu. Namawiaj męża, aż się zgodzi. http://wiejskiezycie.flog.pl/wpis/8344225/namawiaj-meza-aniu-zeby-u-ciebie-tez-takie-biegaly- Quote
Tofik Posted January 26, 2014 Report Posted January 26, 2014 Fajne te indyczki takie rosołowe:)Pozdrawiam Quote
ania1983 Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 piękne indyczki:) dziękuję Marcinie tak jak już napisałam Marcinie, mąż juz się zgodził, teraz tylko poluję na takie indyki bo u nas nikt nie ma, na wiosnę będziemy odwiedzać w miarę regularnie rynek w Dynowie i w Rzeszowie, może ktoś będzie miał małe do sprzedania Quote
wiejskieżycie Posted January 27, 2014 Author Report Posted January 27, 2014 Polujesz na takie w barwie tych moich? Jeśli tak to nie powinno być trudne, bo to najstarsza o ile pamiętam z opowieści rodziców rasa indyków występująca na polskich wsiach. Kiedyś o żadnych innych barwach nie było nic słychać. Dopiero teraz się tyle kolorów i odmian wagowych potworzyło. Quote
ania1983 Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Marcinie, poluje na "prawdziwe" indyki, takie właśnie jak były kiedyś, nie na bojlery które sa dostępne bez problemu. u nas indyków nikt nie chowa, pytam znajomych i po rodzinie czy u nich po wsiach nie ma ktoś indyków, ba nawet pytałam kuriera i listonosza, ale poza białymi indykami bojlerami trzymanymi tylko na mieso innych nie ma. dlatego mam nadzieję ze na wiosnę uda mi sie kupić małe indyki do odchowania Quote
wiejskieżycie Posted January 27, 2014 Author Report Posted January 27, 2014 Czyli na takie jak moje. U mnie w okolicy za to nikt nie hoduje innych. Jedynie te ciemno ubarwione - Bronz i te jaśniejsze jak moja indyczka - Royal Palms. Znajdziesz, znajdziesz. Quote
Bukaciarnia.pl Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Wiejskieżycie, super te zdjęcia! A planujesz powiększać stadko? Quote
wiejskieżycie Posted January 31, 2014 Author Report Posted January 31, 2014 Miło mi, że fotki Ci się podobają. Ale to wyłącznie zasługa modeli i modelek. Co do powiększania stada, to wszystko w tej chwili stoi pod znakiem zapytania. Poza lęgami piskląt po swoich ptakach mógłbym lęgnąć indyki w innej barwie, gęsi takie jak te ze zdjęć tylko od zaprzyjaźnionego hodowcy i jeszcze Landesy, kury Orpingtona i karzełki Kochina, ale to wszystko póki co tylko sfera planów. Quote
wiejskieżycie Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 Kto nam podskoczy. Jesteśmy u siebie. Czyli na wypasie przy wiosennej pogodzie. [attachment=610][attachment=611] Więcej zdjęć z sesji na flogu. Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 Ładne jak zawsze;] indyczki rządzą;] Quote
wiejskieżycie Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 Rządzą, rządzą. W chwili pozowania do zdjęcia, coś je wystraszyło. Wydaje mi się, że orzeł ale pewien nie jestem, bo słońce mocno świeciło i ciężko było coś konkretnego dostrzec. Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 One maja lepszy wzrok od ciebie;] ale i tak jestem tego zdania że indyki górą są nawet nad pięknymi gąskami;] Quote
wiejskieżycie Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 W takim razie życzę takich samych lub piękniejszych. Gdybym miał indora poratowałbym jajkami bez dwóch zdań. Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 Jak pisze Sławek, każdy drób ma swój urok;] ja na razie tylko marzę o indykach;] może kiedyś? ale dzięki ;] Quote
wiejskieżycie Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 Jeszcze nic straconego, jeśli o mnie chodzi. Może jakiegoś jeszcze znajdę i wtedy coś poradzimy. Moje nie wcześniej niż w kwietniu zwykle się nieść zaczynały (blisko Prima Aprilis), ale w tym roku z uwagi na pogodę nie zdziwię się, jeśli zaczną wcześniej. Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 To mają poczucie humoru;];];] te twoje indyki;]a co do pogody to wiosna pełną parą już jest;] Quote
wiejskieżycie Posted March 8, 2014 Author Report Posted March 8, 2014 Pytanie tylko czy barwa moich w powiązaniu z indorem (najprędzej jakiejś tradycyjnej barwy) by Tobie odpowiadała. Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 Ja ciśnienia nie mam;] a twoje indyki mają chyba zwykły kolor albo ja nie pamiętam kolorów dawnych indyków?;[ a może kiedyś kupię kilka jajek jak mój inku będzie prawidłowo działał[bo na razie to nie wygląda dobrze;[ ] to sobie wykluję;]a i nie daleko jeden gość ma parę indorów więc jest szansa na jajka;] Quote
Recommended Posts