Jump to content

Recommended Posts

Posted

piękne indyczki:) dziękuję Marcinie :)

tak jak już napisałam Marcinie, mąż juz się zgodził, teraz tylko poluję na takie indyki bo u nas nikt nie ma, na wiosnę będziemy odwiedzać w miarę regularnie rynek w Dynowie i w Rzeszowie, może ktoś będzie miał małe do sprzedania :)

Posted
Polujesz na takie w barwie tych moich? Jeśli tak to nie powinno być trudne, bo to najstarsza o ile pamiętam z opowieści rodziców rasa indyków występująca na polskich wsiach. Kiedyś o żadnych innych barwach nie było nic słychać. Dopiero teraz się tyle kolorów i odmian wagowych potworzyło. :)
Posted
Marcinie, poluje na "prawdziwe" indyki, takie właśnie jak były kiedyś, nie na bojlery które sa dostępne bez problemu. u nas indyków nikt nie chowa, pytam znajomych i po rodzinie czy u nich po wsiach nie ma ktoś indyków, ba nawet pytałam kuriera i listonosza, ale poza białymi indykami bojlerami trzymanymi tylko na mieso innych nie ma. dlatego mam nadzieję ze na wiosnę uda mi sie kupić małe indyki do odchowania :)
Posted
Miło mi, że fotki Ci się podobają. Ale to wyłącznie zasługa modeli i modelek. :) Co do powiększania stada, to wszystko w tej chwili stoi pod znakiem zapytania. Poza lęgami piskląt po swoich ptakach mógłbym lęgnąć indyki w innej barwie, gęsi takie jak te ze zdjęć tylko od zaprzyjaźnionego hodowcy i jeszcze Landesy, kury Orpingtona i karzełki Kochina, ale to wszystko póki co tylko sfera planów. :)
  • 1 month later...
Posted
Jeszcze nic straconego, jeśli o mnie chodzi. Może jakiegoś jeszcze znajdę i wtedy coś poradzimy. Moje nie wcześniej niż w kwietniu zwykle się nieść zaczynały (blisko Prima Aprilis), ale w tym roku z uwagi na pogodę nie zdziwię się, jeśli zaczną wcześniej.
Posted
Ja ciśnienia nie mam;] a twoje indyki mają chyba zwykły kolor albo ja nie pamiętam kolorów dawnych indyków?;[ a może kiedyś kupię kilka jajek jak mój inku będzie prawidłowo działał[bo na razie to nie wygląda dobrze;[ ] to sobie wykluję;]a i nie daleko jeden gość ma parę indorów więc jest szansa na jajka;]