Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój fotoblog.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#641 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 14:43

Wszystko zostaje. Na nieszczęście ludzi w podwórku zostało już tylko 11 indyczek. Piszę na nieszczęście, bo kilka dni temu miałem klienta na indyczkę, a dzisiaj na dwie kolejne. Obie osoby zostały odprawione z kwitkiem. Nic nie poradzę, że już tak mam. :)

• 0

#642 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 15:16

Antonio i sporo tych indyków ci zostało, ważne że jesteś zadowolony z takiego stanu rzeczy
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#643 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 16:04

Nawet nie 11, a 12 indyczek. :) A myślałem, że wiem ile czego mam w podwórku. Ciekawi mnie kiedy zaczną się nieść. Może gdybym puścił któregoś z indorów do starych indyczek, jajka były by wcześniej. Tylko mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu i przy tylu samicach na prawdę nie pokuszę się o indycze lęgi.

• 0

#644 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 16:42

No tak 12 razy kilkanaście małych to już duża liczba;-) , a widzisz nawę najlepsze oko nie dało rady ogarnąć ilości drobiu;-)
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#645 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 28 grudzień 2015 - 18:55

Ptaki fajne a zwłaszcza te białe puchatki :)

hehe jak by tak wszystkie indyki Marcinowi siadły to w sumie miały by inwazje indyków na podwórku :)

Pozdrawiam

• 0

#646 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 30 grudzień 2015 - 16:32

Nie planuję żadnych indyczych piskląt. Na szczęście podwórko mam ograniczone, więc problem ukrycia się gdzieś indyczek raczej mnie nie czeka. Gorzej będzie kiedy wszystkie 12 zaczną się nieść. W tej chwili gniazd jest wystarczająco, ale niosą się tylko kury. Przy 12 niosących się indyczkach nie będą miały łatwo. Chyba trzeba wystawić z domu jakąś szafę i w niej zrobić kolejne gniazda. :) Indycze jajka będą inkubowane wyłącznie w sytuacji gdy znajdę idealnie standardowo ubarwionego indora. Indora bez najmniejszych oznak domieszek innych barw w poprzednich pokoleniach. Jeśli mi się uda takiego znaleźć, stare indyczki zostaną z nim skrzyżowane.

Kurki puchate akurat mnie nie zachwycają jakoś specjalnie. Tych lęgnąć nie zamierzam. Jest 5 kurek i tyle w zupełności mi wystarczy. Kogut wprawdzie jest, ale nie wiem czy doczeka wiosny, bo już teraz zagiął parol na kurki BC, a na to sobie nie mogę pozwolić by je krył.

• 0

#647 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 17 sierpień 2018 - 20:56

Hej i czołem. Sam sobie odświeżę wątek, bo mogę. :) Pozdrawiam wszystkich hodowców drobnego ptasiego inwentarza.

http://wiejskiezycie...pis/12729603/#w

• 0

#648 crazy333

crazy333

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 383 postów

Napisano 20 sierpień 2018 - 08:44

Przejrzałem Twoją galerię wiejskieżycie i jestem pełen podziwu :) Widzę że masz w swojej hodowli wiele gatunków ptactwa domowego :) Jestem w szoku że znajdujesz jeszcze czas na prowadzenie bloga. Sam od pewnego czasu zamierzam stworzyć i pokazać światu swój inwentarz :D

• 0

#649 stephan

stephan

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 27 sierpień 2018 - 06:02

To dawaj, bo tego typu zdjęcia są ciekawe. A i można podejrzeć pewne rozwiązania, które do siebie można przemycić :)

• 0

#650 matyldawik54

matyldawik54

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 12 styczeń 2024 - 11:36

Super blog :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych