Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój fotoblog.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#161 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 18:55

Ja na pewno się domyślę. Zapomniałem się pochwalić, że kupiłem dzisiaj pszenicę o której wczoraj pisałem. Okazało się czego wczoraj mi nie powiedziano jako że dyskusja o zakupie trwała minutę, że zboże pozytywnie przeszło badanie i spełniało wszelkie parametry klasyfikujące je jako konsumpcyjne. Problem był tylko w zapachu, bo zboże w kilka minut od skoszenia zostało odstawione do skupu. Nie było w nim żadnych czarnych ziaren i zapach też nie wydawał mi się podejrzany. Zboże jak złoto. :) Jutro jak pogoda pozwoli rozsypię je na wozie i przez dzień pozwolę mu poleżeć na słońcu. Płaciłem po 60 zł za metr. Czyli w tym roku u mnie takie ceny. Rozumiem zbulwersowanie rolników, bo w zeszłym roku za paszę o podobnych parametrach płaciłem 94 zł od metra.
  • 0

#162 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 19:12

Ciesze sie ze zakup sie udal i nie musiales zbyt szarpnac kieszenia:) ja jeszcze przed zniwami pozatym pewnie i tak bede sprzedawal kolo pazdziernika-listopada bo mysle ze wtedy sie cena unormuje i w miare bede zadowolony:)
  • 0

#163 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 19:23

Ja też gratuluję zakupu.tofikarius będzie tak czy inaczej nie ma się za bardzo co tym przejmować pozdrawiam
  • 0

#164 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 19:35

Dobrze, że choć w tym względzie się zgadzasz z większością forumowej społeczności Panie VoVtek8. Jak Ci się znudzi to Nas poinformuj - na pewno wszyscy się ucieszą.
  • 0

#165 Miki

Miki

Administrator

• Administrator
  • 1114 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 19:39

Nie martw sie nikt z porządnych użytkowników tego forum nie dostanie bana. Tak jak mowi Wojtek ta farsa sie już kończy. Prawie się z nia uporałem. Pozdrawiam! ;)
  • 0

#166 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 19:52

Ciesze się ze Administrator jest wyrozumiały dla stałych bywalców Forum ale sam dobrze widzi co się tu dzieje i czami tak jest ze człowieka ponosi
Pozdrawiam!!!!!
  • 0

#167 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 20:21

Gdyby "tofikarius" zaczą przepraszać tamtych cwaniaczków którzy robili tu śmietnik to byłoby poniżające dla niego. Ci którzy pisali te debilne komentarze to nie mieli nawet cech ludzkich lub po prostu są chorzy psychicznie i musimy to jakoś przetrwać, to oni powinni nas przepraszać, a nie tofikarius ich. Po drugie w jego poście jest sama prawda o tych osobach. Pozdrawiam :)
  • 0

#168 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 20:21

kolega tofikarius nie ma za co przepraszać ja go popieram i rozumiem czasem trzeba bronić siebie lub swoich bliskich i wtedy środki nie są istotne
  • 0

#169 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 20:34

Nie rozumiem niby dlaczego i za co ja mam to chamstwo przepraszać? Takie zachowanie "bydła" należny zniszczyć w zarodku i poprostu wyrwać chwasta:)
Pozdrawiam
  • 0

#170 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 05 sierpień 2013 - 11:06

Pierwsze zarobki już są;d:D
  • 0

#171 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 06 sierpień 2013 - 21:18

A z czego Pawle ta kasiora?:)(jaja poszły?)
  • 0

#172 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 07 sierpień 2013 - 10:19

Jaja poszły i jeszcze sobie zarobiłem w pewnej stolarskiej firmie;d
Także odkładam na ciągnik bo im wcześniej zacznę oszczędzać tym wcześniej uzbieram;d
Tylko ja mam trudności z oszczędzaniem dlatego daję rodzicom na przechowanie;d Bo bym wydał/
  • 0

#173 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 sierpień 2013 - 20:03

Witaj Paweł jak to u ciebie z tym handelkiem tymi jajkami dużo tego masz tygodniowo bo ja jakoś nie w temacie jeśli mnożna wiedzieć po ile sprzedajesz?pozdrawiam
  • 0

#174 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 07 sierpień 2013 - 21:04

Robert na tydzień średnio 40sztuk.
Sprzedaje 80gr za jajko;d
  • 0

#175 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 sierpień 2013 - 21:29

To na początek niezle planujesz powiększenie liczby niosek masz stałych klientów ja mam 19 niosek i 14 niosek młodzieży, dziennie to zależy 12-14 jajek ja ich nie sprzedaję rozchodzą się po znajomych-rodzinie
  • 0

#176 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 07:09

Coraz gorsze te baterie do aparatów. Włożyłem nowe i po dwóch fotkach wysiadły. :) A czas by odświeżyć stronkę z fotografiami. Pozdrawiam.
  • 0

#177 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 11:36

No mam jednego stałego klienta któremu smakuja me jajka
  • 0

#178 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 16:13

Witajcie koledzy Marcin ti jakie te baterie kupujesz że takie słabe? chyba takie wszystkie nie są ? Paweł a tylko jednego tego klienta masz na jajka ?pozdrawiam

• 0

#179 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 17:18

W promocji były, grzech było nie wziąć. :) 20 zł za 30 sztuk paluszków. Na szczęście zakup nie był mój. Z drugiej strony nie mam niczego nowego w zasobach stada, czemu mógłbym pstrykać fotki. Czekam na nowe gąski, ale chyba musi jeszcze minąć trochę czasu, bo mam je odebrać osobiście, a później autobusikiem do domu przewieźć. Przedwczoraj znalazłem aukcję na której ktoś 40 km ode mnie sprzedaje białe garbonosy w cenie 130 zł za parę. Parka z tamtego roku. Gąski widać duże, ale pomimo okazyjnej ceny się nie skusiłem, bo bardzo daleko im do tego czego szukam. :(
  • 0

#180 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 17:34

I tak działa promocja;-] a te nowe gęsi co to za gatunek? małe bierzesz że trzeba czekać? pisałeś o gęsiach garbonosych siwych to o nie chodzi?,co do nowości to i u mnie kiszka niby na targu byłem ale nic dla mnie nie było teraz to ważniejsze wyleczyć stado niż je powiększać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych