Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój fotoblog.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#221 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 14:22

To też wyjście oddać komuś.ja to mam dobrze bo ojciec zrobi to co trzeba ja nie chcę na to patrzeć bo szkoda mi a zwierzę się męczy ale cóż ktoś to musi robić;-[
  • 0

#222 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 14:29

No i parka właśnie zmieniła lokum. :) Będą miały bardzo dobrze tam gdzie pojechały, bo znam tych ludzi od dawna i wiem jak się zajmują zwierzętami.
  • 0

#223 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 14:37

to super że wziął je ktoś kto będzie się nimi zajmował jak trzeba a co to za rasa tej parki
  • 0

#224 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 14:58

Gdzieś na początku mojej bytności na forum wspominałem chyba, że są to Kochiny Olbrzymie bo jajka były zbierane jak leciały i takie też podkładałem. Teraz jednak mam już pewność 100 %, że moje kurczęta tegoroczne te duże i z opierzonymi skokami, to Brahmy Olbrzymie. Dorosły kogut jest tej rasy i część dorosłych kur do niego też, więc wiem że kurczęta na pewno są tej samej co one. :) Poszedł największy kogucik, bo w niego się od razu wczoraj wpatrzyli jak sobie wybierali i kurka do niego nieco mniejsza, ale tej samej rasy co on.
  • 0

#225 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:04

Brahmy to też ładne kurki ja już gdzieś wspominałem że widziałem na żywo koguta piękny był może i ja kiedyś kupię sobie parkę,dobry z ciebie sprzedawca że dajesz wybierać ja to bym pozbył się tych najbrzydszych
  • 0

#226 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:23

Nie przyznawaj się do tego. :) Ja zawsze pozwalam wybierać. W tym roku zanim się w ogóle zgodziłem na sprzedaż jakiś sztuk moja mama wybrała sobie kilka sztuk i te mają immunitet. Są absolutnie nietykalne. :)
  • 0

#227 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:30

A jednak nie wszystkie są na sprzedasz;-] a to jednak ktoś cię namawiał żebyś się pozbył części swoich zwierzaków?
  • 0

#228 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:41

Ci którzy wczoraj wpadli w gości jak zobaczyli kurczaki to nie wiedzieli gdzie patrzeć. Ta, ta, tamta, ten ... :) Oczopląsów dostały. Najśmieszniejsze było to, że w pierwszej kolejności wskazały wszystkie mojej mamy ulubione. Tak na marginesie dziwnie pracujesz skoro czasu znajdujesz tyle na siedzenie na forum. Hmmmm? :)
  • 0

#229 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:50

Wcale się im nie dziwię że nie mogli się zdecydować;-]teraz nie dziwnie pracuję tylko tamten tydzień przygotowywałem się do żniw a ten i następny czyli 18 mam urlop znaczy szef ma to i ja też a że po żniwach słoma w stodole to co mam robić siedzę w necie
  • 0

#230 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:54

Dobrze pamiętam, że pracujesz w jakimś warsztacie?
  • 0

#231 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 15:59

Tak w samochodowym i mamy też [wulkanizację to akurat moja dola choć nie tylko] w warszawie
  • 0

#232 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 16:04

Napisałeś, że kupiłbyś ode mnie kurki, więc odbiję piłeczkę. Gdybym miał więcej czasu mógłbym do W-wy je podrzucić, bo mam tam rodzinę. Sami beze mnie by się nie odważyli ich podwieźć, ale ze mną to już co innego.
Jutro idę pytać o słomę. Mam nadzieję, że w pierwszym miejscu w które się udam uda mi się pozytywnie wszystko załatwić, bo to właściwie jedyna brana pod uwagę przeze mnie osoba.
Coś jeszcze chciałem spytać, ale wypadło mi z głowy. Nic to tak dużo tutaj piszemy, że pewnie sobie przypomnę. :)
  • 0

#233 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 16:18

Jeśli w wawie to chętnie bym coś wziął;-]zawsze wiadome zródło;-] dalej w Polskę się już chyba nigdy nie wybiorę po krowy zrobiłem 600km w jedną stronę i mi wystarczy podróży na parę lat. pewnie że załatwisz jak 3 belki chcesz kupić,taka ilość w twoim regionie to nic pisałeś że 100ha pola są obok ciebie,przypomnisz sobie na pewno ja też mam sklerozę choć mam 3 dychy czasem zapominam;-]
  • 0

#234 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 16:23

Te 100 ha za oknem to własność jakiegoś państwowego gospodarstwa. Mi zostają rolnicy z okolicy.
Odradzam kupowanie na odległość kurcząt, ale znalazłem fajną aukcję z mojego województwa. Wcześniej kurczaki prezentowały się bardzo mizernie, a teraz widzę że podrosły i jest na czym oko zawiesić. Kurki lokowane takie jak ma Sławek u siebie w stadzie. Na pw wysłałem link. Zerknij sobie chociaż. :)
  • 0

#235 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 16:38

A to sorki myślałem że takie duże gospodarstwa są u ciebie ale i mniejsi rolnicy mają w tym roku dużo słomy to da się coś załatwić patrzę też na ten link co mi wysłałeś ten czarny na ostatnim zdjęciu po lewej jest super ode mnie to daleko ale jak masz na nie ochotę to bierz nie są takie drogie mi się marzą kury arakuany ale ich na moim targu nie ma
  • 0

#236 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 16:46

One mi się nie marzą. Po prostu zauważyłem że bardzo się poprawiły od ostatniego razu jak je widziałem, a zauważyłem że Tobie i Sławkowi chyba się podobają. Dlatego podesłałem link. Tak czy inaczej mimo że w grę wchodzi wysyłka Ja bym się nie skusił. Ja albo kupuję osobiście, albo od super zaufanych znajomych. Innych opcji nie uwzględniam. Jeśli zależy Ci na Araukanach to nie pomogę, ale jeśli na kurkach, które tak jak ta rasa niosą jajka w odcieniu zielonym czy może seledynowym (faceci się na kolorach nie znają) to akurat mogę pomóc zdobyć jajka w przyszłym roku. U mnie chodzą dwie młode kurki z takich jajek, a w okolicy znam co najmniej 5 osób, które hodują kurki, które niosą jajka w takim odcieniu.
  • 0

#237 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 16:57

Myślałem że ty chcesz je kupić,Sławek ma kilka 6 takich kurczaków a mi to tak sobie się podobają choc jak by chodziły na podwórku nie narzekał bym co do arakuan to bardziej ich jajka mi się podobają te bezogoniaste to w ogóle giną w moich oczach,co do kolorów to ja też nie za bardzo w temacie co do jajek mamy czas na decyzje takie czy inne do wiosny daleko a jak te twoje wyglądają na blogu ich niema chyba że przegapiłem
  • 0

#238 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 17:01

Na flogu jest jedna z kurek. Załączam odnośnik do fotki z nią *wiejskiezycie. flog.pl/archiwum /2013/7 Trzeci wiersz od góry, zdjęcie w samym środku. Druga kurka jest calutka czarna. Ma tylko jedno białe piórko na klatce piersiowej. Muszę dokupić baterię, bo trochę się wszystkie pozmieniały. :)
Zauważyłem właśnie, że w moim ogłoszeniu zamieściłem zupełnie inne zdjęcia niż na flogu. Nie profesjonalnie było by dodać ogłoszenie w tym wątku, dlatego link do niego w formie pw. POSZŁO. :)
  • 0

#239 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 17:18

A tą kurkę oglądałem dziś w twoim archiwum;-] jaka niespodzianka? jest spoko ładne upierzenie
  • 0

#240 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 17:21

Ta kurka ma więcej szczęścia niż rozumku. Jeśli dożyje kolejnego roku to będzie cud. Robi co chce, chodzi gdzie chce, ucieka za płot kiedy chce, choć jest skrócona o lotki. :) Taka z niej agentka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych