Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój fotoblog.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#521 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 15:55

Dziękuję. To wyłącznie zasługa tego co po drugiej stronie obiektywu. :) Pozdrawiam.
  • 0

#522 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 16:11

Witaj Marcin piękne stadko a kaczek masz całkiem sporo;-) twoje zwierzaki jak zawsze super wyglądają;-)
  • 0

#523 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 16:15

Jeszcze 13 kaczek w zagrodzie siedzi i nie sądzę, żeby w najbliższym czasie liczebność uległa zmianie. Praktycznie każdego z ptaków szkoda. Samych kaczorów z pomponami jest 3 sztuki. Starczyłby jeden, ale co zrobić z dwójką pozostałych.
Robercie dzisiaj sobota, dzień rynku. Zadziałałeś coś w sprawie gąski?
  • 0

#524 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 16:45

Niestety ale wczoraj uszkodziło sobie stopę i nigdzie nie byłem a miałem po świniaki i perliki jechać, a na tym moim rynku bida z nędza nie ma wielkiego wyboru, pozdrawiam
  • 0

#525 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 16:50

Współczuję urazu. Ale chociaż jakiś rynek jest. :) Ja musiałbym na ten najbliższy jechać 1,5 godziny autobusem gdybym sobie nikogo nie załatwił z autem na wypad. :) Chociaż z ptakami autobusem już się jeździło za młodu. I nawet kierowcy nie mieli nic przeciwko. Ale jak 4 lata temu wiozłem autobusem malutkie gąski jednodniowe, to kierowca kazał mi wpakować je do bagażnika. Nie było mowy o tym żeby przewieźć je na kolanach.
  • 0

#526 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:03

Marcinie myślę że ten landes dobrze by wyglądał w brytfance:) no a jeśli chodzi o kaczory z pomponami to możesz kaczory do brytfany kolo landesa a pompony do czapki:)
Pozdrawiam
  • 0

#527 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:06

Kto wie, kto wie. :) Chwilowo mają immunitet nietykalności. Dzisiaj mnie nawet bardzo zdziwiły, bo przez cały dzień zjadły może z 3/4 12-litrowego wiadra dyni ze śrutą i może z 2 kg jęczmienia i nawet w korycie zostało sporo na noc i jednego i drugiego.
  • 0

#528 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:11

Może je Marcinie zapasłeś:) i nie dały rady smognąć wszystkiego.
  • 0

#529 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:14

Nie mam bladego pojęcia, ale zdziwiło mnie że po takim apetycie odkąd pamiętam nagle taki jego spadek. Już wolę, żeby jadły dużo i żebym się nie zastanawiał czemu tego nie robią, bo jak jedzą to znak że z nimi wszystko OK. Może jutro wrócą do starych nawyków żywieniowych. :) Aż się świecą czyli nic im nie jest, ale taka nagła zmiana.
  • 0

#530 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:26

Może po prostu zmiana pogody albo uderzają w amory tak więc apetyt trochę mogły stracić:) Ja co rano daje 5l pszenicy i 5l ospy noi ziemniaki wszystko mieszam i sypie w 3 koryta (jakieś 2,5m) tak że kolo południa pusto więc sypie 5l pszenicy:) i powtórka z pszenicą na dobranoc a noi jeszcze pekinka do oporu.
Tak czy inaczej myślę że nie masz co sie przejmować ze wyjadły:)
  • 0

#531 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:28

W amory to one uderzają od tak dawna, że sam już nie pamiętam. :) Teraz tylko na jajka czekam. Dużo kapusty masz do skarmienia ptakami? Mi jeszcze ponad wóz został.

Zapomniałem bo Tobie Aniu jeszcze jedne zdjęcia zostały przeznaczone. Chyba stado współgra już ze sobą jak dobrze naoliwiona machina, bo od niedawna bardzo ładnie krzyczą jak się zdenerwują, a przecież o to chodzi.

http://wiejskiezycie.../wpis/9566045#w

Moja najjaśniejsza perła jest takiej właśnie barwy. Oczywiście to 100 % samiczka. :)

[attachment=546:201411/post_3734_1417278733_bf02045856d887c4657782b0653bd066.attach]

• 0

#532 ania1983

ania1983

byle do wiosny: ODCHOWAĆ INDYCZĘTA :D

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:35

Marcinie, przepiękne stadko, a indyki...marzenie :) cudowne są :)

a te perlicze stadko wspaniałe :)
  • 0

#533 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:38

Aniu tak sobie myślę, że te indycze jaja ode mnie to będzie tak właściwie lokata dla mnie na przyszłość. :) Perliczki masz tak samo piękne, jeśli nawet nie piękniejsze, bo same jaśniutkie. :)

Ps. Moje indyki to takie sierściuchy, że zanim udało się im zrobić jakieś dobre zdjęcie, ponad 20 zostało skasowanych. To chyba jedyne ptaki z moich które ni w ząb nic sobie nie robią z sesji. Mogę za nimi chodzić do znudzenia i nic.
  • 0

#534 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:44

Marcinie kapusty mam sporo tak że do lutego powinno starczyć o ile nie będzie ciepła bo wtedy popłynie i trzeba będzie wywalić:( ale mam sąsiada co sadzi ponad 40tyś/szt tak więc coś zielonego da radę od nie go dorwać:)
  • 0

#535 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:47

Ale już wszystko wyrwane? U mnie się okazało, że o wiele lepiej wygląda kapusta, która od momentu wyrwania leżała na wozie, zdana na warunki atmosferyczne, aniżeli ta która zaraz po zerwaniu została złożona w piwnicy. Dziwne. Ta z wozu wygląda jak po wyrwaniu, jeśli z niej się kilka wierzchnich liści zdejmie, a ta z piwnicy niektóra już obrosła pleśnią.
  • 0

#536 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:53

Tak ja już po wszystkiemu choć w sumie to raz na giełdę mi zostało pojechać a liście i jakieś nie dobitki stoją w paczkach tak więc przy obecnej pogodzie wszystko z liściami jest ok ale jak będzie ciepło no to będzie nie dobrze.
Co do twojej kapusty to pewnie w piwnicy miała za ciepło i taki skutek a ta na wozie to raz ciepło raz zimno i przez to lepiej wygląda:)
  • 0

#537 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 17:58

Ja mam pod nosem prawie poletko znajomych na którym zostały liście z korzeniami po wyrwaniu kapusty tej kamiennej głowy, ale mam tyle swojej, że nawet sobie tamtą głowy nie zawracam. :)
Na przyszłość będę wiedział i dopiero przed samymi mrozami schowam ją do piwnicy. W zasadzie nie bardzo miałem miejsce na jej składowanie na podwórku przy takiej ilości, dlatego trafiła do piwnicy. Ale za rok coś zaradzę, jeśli też tyle jej będzie.
  • 0

#538 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 listopad 2014 - 18:12

Ja Marcinie jak sadziłem kapust białą na zimę to zawsze sie wycinało przed większymi mrozami bo nawet jak jest -5 w nocy to kapuście nic nie będzie:) inna sprawa że ja mam zbyt ciepłą piwnicę tak wiec muszę czekać do ostatka:( bo w innym wypadku to po prostu masakra jeżeli chodzi o dłuższe przechowywanie:(
  • 0

#539 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 20:00

Chyba po raz pierwszy od roku ponownie zamieściłem filmik z podwórka. Zastanawiam się więc czy w ogóle go zamieściłem. :) Moja ósemka pod opieką taty. ;)

Nagrałem też film, na którym perły drą się dość mocno, ale jest dużego rozmiaru i zamieszczę go na dniach. Pozdrawiam.
  • 0

#540 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 20:08

Ładne stadko Marcinie ;-) kogut sobie poszedł ale ma łapcie aż nogi do góry podnosił
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych