Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój fotoblog.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#541 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 20:13

Moje wszystkie kury z dużych mają nogi opierzone jak wiosła. Ledwo chodzą przez te pióra. Tylko w tym cała ich uroda. Nioski z nich żadne. :) Kogut jest przyszywanym tatusiem całej grupy. Potrafią tak długi czas stać w jednym miejscu i o czymś debatować. :)
  • 0

#542 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 20:19

Wiem ze taka ich ozdoba są fajne ale perliki są jeszcze bardziej urokliwe;-) musisz poczekać do wigilia i iść podsłuchiwac o czym rozmawiają;-);-)
  • 0

#543 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 20:22

Chciałbym nagrać je jak krzyczą tratatatatatatata, ale robią to tylko jak są wystraszone, przez co mam problem, bo nie noszę przy sobie aparatu non stop. :)
  • 0

#544 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 20:33

A miałem napisać że nie są to takie darciuchy, a to tylko pozory, może kiedyś trafisz na odpowiednią chwile.
ale perliki są pięknymi ptakami;-)

• 0

#545 ania1983

ania1983

byle do wiosny: ODCHOWAĆ INDYCZĘTA :D

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 07 grudzień 2014 - 21:44

Marcinie, perliczki cudowne :) a jak sie garną do koguta :) i że on tak spokojnie sobie stoi :D szok. piękne sa te Twoje perły :)
  • 0

#546 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 14:59

Pięknie się Państwu kłaniamy za miłe komentarze. :)

Tutaj kłaniamy się jeszcze bardziej. ;)

• 0

#547 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 15:15

Ale sie ładnie rozmawiają ta landeska niczego sobie ;-)
  • 0

#548 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 15:18

Zdjęcia robione aparatem nie oddają w pełni tego co widzi się na żywo. :) Gąska jest aktualnie najgłośniejsza z grupy. Na filmie tego nie widać, ale jak tylko włączam aparat, automatycznie wypina pierś i głośno gęga. ;) A jak Twoje poszukiwania gąski do Landesa? On ostatecznie po skrzyżowaniu z pozostałymi da sporych rozmiarów potomstwo, ale jednak co czysty Landes, to czysty Landes. :)
  • 0

#549 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 15:58

Ja w sumie nie szukam mojemu dziewczyny z różnych przyczyn, pierwsza i najważniejsza blisko nie ma Landesów:-( Druga sprawa jak się postara z gęsiami które mam może trafię na jego gatunek na wiosnę, blisko mnie nie ma takich gęsi,a twoje gąski są super;-) mój lewus nie jest tak zbudowany.
  • 0

#550 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:01

Moje ostatnio bardzo przybrały na wadze. To już stara gwardia, ale rok w rok o tej porze nabierają masy. :) Gąsiory to sierściuchy. Mój Wojtek też był chudszy od gąsek i taki wyścigowy do tego. Zero fałdki pod brzuchem ponadto. :) Ja chwilowo też zostaję z tymi które są. 150 zł w tej chwili na gąsiora nie mam, więc jest jak jest.
  • 0

#551 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:07

Moje nie wiem jaka mają masę, miałem dziś bić czytaj ojciec miał ale nie wyszło z czasem, nie szukam na siłę, ale jakby by się trafiła landeska to bym kupił,
  • 0

#552 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:10

Właściwie listopad już za nami, a moja śp babcia zawsze mawiała, że w listopadzie są najtłuściejsze. :) U tych Kubańskich jest mnóstwo piór do skubania, zwartych piór nie to co u zwykłych białych gęsi. Może to i dobrze, że przy niedzieli sobie odpuściłeś. :) :)
  • 0

#553 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:14

Mi najbardziej pasuje niedziela bo jest komu skubac, druga sprawa dziś pokroilem swiniaka który ważył ze 150 kg wiec mam dość:-( jutro zostaje w domu więc będę mógł coś ubić, mam jeszcze kilka osób które mają dostać kaczkę na święta a i jeden chce gęś wiec musze się postarać:-D mówią ze na św marcina gęś najlepsza a kaczki po pierwszym mrozie.
  • 0

#554 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:16

No to jutro pracowity dzień w pierzu Cię czeka. :) Ja tylko skubię. Ewentualnie ćwiartuję, ale po wypatroszeniu. Taka moja działka, plus oczywiście wychów.
  • 0

#555 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:19

Może źle się wyraziłem że ja ubije, ja nigdy nie zabiłem zwierzaka i nie zabiję sąsiad to zrobi.ano i mam dużo planów na jutro bo we wtorek znowu do roboty.
  • 0

#556 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:22

Chyba wcześniej wspominałeś że robią to za Ciebie inni. :) Niech daniele uważają, bo skoro jutro masz wolne, to może je dogonisz z aparatem. :) :D
  • 0

#557 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:26

Właśnie przez nie mam dniuwke w plecy:-( jadę po siatkę i mamy poprawiać ogrodzenie a potem je zagnac do zagrody,to wtedy będą w zasięgu dziś robiłem zdjęcie z odległości 20 może więcej .
  • 0

#558 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:27

Już uszkodziły ogrodzenie? Oby tylko sobie nie zaszkodziły i się nie poraniły.
  • 0

#559 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:37

Nie uszkodziły tylko przeszły przez oczka, nie wiedzieliśmy ze będą takie małe:-( ale pole jest ogrodzone,więc nie dały dyla, ale musimy je zagonić do zagrody aby nie zdziczaly.u poprzedniego właściciela przychodziły do ręki;-) zapewne dorosłe osobniki, niestey my mamy młode.
  • 0

#560 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 14 grudzień 2014 - 16:39

Nie wychowane od maleńkości mogą nastręczyć problemów wychowawczych. Szkoda. Fajnie było by mieć takie które z ręki jedzą. Nic innego Wam nie pozostaje, bo stracić kasę można łatwo. Orientujesz się ile one w tej chwili ważą? Mógłbyś napisać też ile płaciłeś za jedną sztukę?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych