Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój fotoblog.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
649 odpowiedzi w tym temacie

#101 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 25 lipiec 2013 - 21:55

Witajcie koledzy i co z tymi fotkami tych maluchów kiedy będą?. W sumie ja też mam problem z dodawaniem zdjęć zmieniłem jakość[rozmiar] zdjęć w telefonie a i tak nie wszystkie wchodzą nie wiem czym to się ma, może komputer i internet mnie nie lubią ;-[
  • 0

#102 Polaro

Polaro

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 64 postów

Napisano 25 lipiec 2013 - 21:58

Zdjęcia postaram się dodać w przyszłym tygodniu . Pozdrawiam .
  • 0

#103 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 26 lipiec 2013 - 07:09

Robercie Ja też tak miałem, dlatego w galerii tutaj na forum dodałem tylko zdjęcia które bardzo mocno okroiłem, a do tego robiłem je chyba telefonem lub jednym z cyfrowych aparatów, bo mają znacznie mniejszy format. Jak robię zdjęcia drugą cyfrówką, to format takiego zdjęcia znacznie przekracza możliwości przesyłowe tej stronki. :) Jeśli wyedytujesz zdjęcie w odpowiednim programie i jeśli przytniesz fotkę do odpowiednich gabarytów, to powinno pójść. ;)
To na pewno nie wina kompa ani netu. :)
Zdjęcia? Ja zawsze chętnie.
  • 0

#104 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 26 lipiec 2013 - 10:30

Możesz Robercie tutaj dodać przez pokazywarkę albo imageshacka.
Ja tak zawsze robię;d
A zdjęcia moich maluchów niebawem;d
  • 0

#105 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 26 lipiec 2013 - 11:14

Ty wiesz, że Ja czekam. :) Hmmm? :)
  • 0

#106 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 26 lipiec 2013 - 14:16

Marcinie wiem wiem ale buduję napięcie. Nie no ładuje mi się aparat;d
  • 0

#107 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 26 lipiec 2013 - 21:40

Witam koledzy widzę że grono wielbicieli drobiu rośnie w siłę to się chwali;-] ja też tak myślę że coś nie tak ze stroną forum zdjęcia robię telefonem więc powinno pójść mam 3,2mega pixels,mam taki problem bo na programach i komputerach znam się tyle o ile czyli słabo u mnie z tym.a ja też czekam na fotki Pawła pozdrawiam
  • 0

#108 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 27 lipiec 2013 - 11:19

Dziś dodam około 15.00:D
Czekajcie nie pożałujecie.

A pytanie dla was chcecie zarabiać na jajkach, da się zarabiać na jajkach, przy ilu kurach da się zarabiać?:D
  • 0

#109 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 27 lipiec 2013 - 13:55

Przy kurkach nioskach, najlepiej białych leghornach, dobrym rynku zbytu czemu nie. Jeśli dodać do tego jeszcze możliwość uprawy na własnym polu jakiegoś zboża, najlepiej pszenicy, to akurat Ja na pewno bym spróbował. Nie powiem, że nie czyniłem już próby i byłem zadowolony, ale z wiekiem zmienia się pewne priorytety. Chodząc jeszcze do szkoły średniej z 40 - 50 kurek niosek (uwzględniając wahania w nieśności uzależnione od pory roku i miesiąca, wiek kur i to że nie każda dzień w dzień dawała jajko) uzyskiwałem na czysto w ciągu roku 2,5 - 3 tysiące złotych. To wiele i niewiele. W kwocie tej nie uwzględniłem dodatkowego tysiąca, bo o ile mnie pamięć nie myli tyle wówczas przeznaczałem na zakup zboża, ponad moje możliwości uprawowe. Ale wówczas ceny zboża były znacznie niższe niż obecnie. Ja sprzedaję jajka, do teraz, jeśli jakaś nadwyżka się trafi, po 1 zł od sztuki, więc rachunek jest prosty. Ale to już zamierzchłe czasy. Przy moich 9 kurkach nie ma obecnie mowy o jakiejkolwiek sprzedaży. :)
  • 0

#110 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 28 lipiec 2013 - 22:21

Witam koledzy na jajkach można zarobić ale raczej to taki dodatek bo nie myślę że tych kur chcesz Paweł trzymać setki ja dążę do 100 kur nosek mam plan żeby trzymać zielononóżki na nioski [te zwykłe dożyją u mnie ale młodych nie kupię] w tej chwili mam coś około 30 paru niosek mam możliwość transportu do warszawy tam pracuję tylko najważniejsza sprawa to znaleść nabywców co ci z jajek jak nie masz komu sprzedać
  • 0

#111 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 lipiec 2013 - 13:18

Robercie co do programu do zdjec ja mam Microsoft office a jako ze ja tez jestem "laikiem" jezeli chodzi o kompa to moge stwierdzic ze jest to bardzo latwy program do obrobki zdjec a co wiecej mozna w tym programie robic to nie mam pojecia:) a co do jajek to mysle ze mozna sobie nie zle dorobic ale trzeba miec stalych odbiorcow
Pozdrawiam
  • 0

#112 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 29 lipiec 2013 - 16:55

Ja mam jednego kupca który brał by 30 na tydzień. A co z innymi?:/
Przepraszam że fotek nie dodałem ale nie ma czasu zbyt dziś postaram się najpóźniej jutro
  • 0

#113 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 lipiec 2013 - 17:03

No to Pawle jeszcze chociaz takich 9ciu i gitara gra:)
Pozdrawiam
  • 0

#114 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 29 lipiec 2013 - 17:05

Tak ale skąd takich wziąć?:D Jakąś reklamę zrobić?
  • 0

#115 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 29 lipiec 2013 - 17:34

Moze porozwieszaj ulotki ze sprzedajesz jajka wiejskie:) to moze sie ktos skusi a jak sie rozejdzie to sami beda przychodzic bo przeciez tak to dziala ze jeden powie drugiemu itd oczywiscie ze jajka beda ok:)
Pozdrawiam
  • 0

#116 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 29 lipiec 2013 - 19:06

Na fotki cierpliwie czekamy. Na wsi zawsze jest coś do zrobienia, a fotki to przy okazji. :) Poczta pantoflowa w sprawie jajek, czemu nie. Jeśli w pobliżu Twojego domostwa jest jakieś miasteczko tym lepiej. Zacznij od 20 kurek i zobaczysz czy zapotrzebowanie jest. Ja nigdzie się nie ogłaszałem nigdy i zbyt był zawsze. Teraz ludzie są oburzeni i wielce zdziwieni, że nie mogą u mnie kupować towaru. :) Ale co począć. :)
  • 0

#117 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 30 lipiec 2013 - 11:24

Fotki już prawie zrobione wszystkim kurką ale nie ma kiedy wrzucić tyle do zrobienia.
Malowanie, kopanie ogródka, sprzątanie stodoły, jeszcze deszcz spadł żniwa się opóźniają i jeszcze trzeba kurką obornik wyrzucić i pościelić od nowa;d
Jak obiecałem foty będą za jakieś 3 godzinki może prędzej;d

Ktoś chętny?:P
Sprzedam świeże, bo codziennie nowo zebrane, wiejskie jajka.
Hodowla w 90% eko.
Posiadam około 30 kur.
Jajka nie stemplowane ale polecane przez konsumentów.
Kontakt na e mail.
Dowóz do celu 5 zł niezależnie od kilometrów.

Pozdrawiam Paweł
  • 0

#118 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 30 lipiec 2013 - 18:24

Ogłoszenie może być tylko czy się nie zagalopowałeś z tym dowozem za 5 zł niezależnie od kilometrów. :) Z jajek nie wystarczy Ci na paliwo. ;)
  • 0

#119 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 31 lipiec 2013 - 09:47

Marcinie ja dowoże max do 20 km;d
A za jajka to 80gr za sztukę w przypadku sprzedaży 30 jajek to już poważne 24 zł plus 5 zł = 29zł;d
  • 0

#120 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 31 lipiec 2013 - 10:37

Chciałem pokazać wam foty kurek moich ale coś nie mogę wysłać na pokazywarce ani na innych stronach;/
Poczekajmy aż będzie taka możliwość. A ja będę próbował;d
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych