Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem studentką i potrzebuję informację gdzie mogę znalelźć jęczmień jary żeby zrobić mu zdjęcia-projekt na uczelnię. Mieszkam w woj. mazowieckim więc najlepiej byłoby jakby ktoś wiedział czy rośnie gdzieś jęczmień jary w okolicach Warszawy ale przydadzą sie też inne lokalizacje...

Z góry dzięki

Posted
Koleżanko spiesz się z tymi zdjęciami bo u mnie we wsi (ok 150 kilometrów od Warszawy) dziś cały jęczmień został już skoszony i myślę że w innych rejonach Mazowsza wszyscy robią to samo więc wsiadaj szybko w samochód i jedź za Warszawę do jakiej kolwiek wsi, podjedź pod sklep zapytaj panów którzy tam przesiadują gdzie jęczmień rośnie, oni wszystko wiedzą, za informacje takiemu panu możesz kupić piwko i masz po sprawie. Pozdrawiam :)
Posted

Koleżanko spiesz się z tymi zdjęciami bo u mnie we wsi (ok 150 kilometrów od Warszawy) dziś cały jęczmień został już skoszony i myślę że w innych rejonach Mazowsza wszyscy robią to samo więc wsiadaj szybko w samochód i jedź za Warszawę do jakiej kolwiek wsi' date=' podjedź pod sklep zapytaj panów którzy tam przesiadują gdzie jęczmień rośnie, oni wszystko wiedzą, za informacje takiemu panu możesz kupić piwko i masz po sprawie. Pozdrawiam :)

[/quote']

Dzięki, w takim razie muszę szybko działać

a w jakim kierunku jechać najlepiej?

Posted
Jedź w kierunku wschodniej granicy bo tam bardziej rolnicze tereny niż w centrum Polski i szybciej znajdziesz jakąś uprawę jęczmienia, ale po prostu jedź do najbliżej zwykłej wsi pod Warszawą i zró to co pisałem w poprzednim poście. Pozdrawiam :)