stokrotka1 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Witam, jestem studentką i potrzebuję informację gdzie mogę znalelźć jęczmień jary żeby zrobić mu zdjęcia-projekt na uczelnię. Mieszkam w woj. mazowieckim więc najlepiej byłoby jakby ktoś wiedział czy rośnie gdzieś jęczmień jary w okolicach Warszawy ale przydadzą sie też inne lokalizacje...Z góry dzięki Quote
VoYtek8 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Koleżanko spiesz się z tymi zdjęciami bo u mnie we wsi (ok 150 kilometrów od Warszawy) dziś cały jęczmień został już skoszony i myślę że w innych rejonach Mazowsza wszyscy robią to samo więc wsiadaj szybko w samochód i jedź za Warszawę do jakiej kolwiek wsi, podjedź pod sklep zapytaj panów którzy tam przesiadują gdzie jęczmień rośnie, oni wszystko wiedzą, za informacje takiemu panu możesz kupić piwko i masz po sprawie. Pozdrawiam Quote
stokrotka1 Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Koleżanko spiesz się z tymi zdjęciami bo u mnie we wsi (ok 150 kilometrów od Warszawy) dziś cały jęczmień został już skoszony i myślę że w innych rejonach Mazowsza wszyscy robią to samo więc wsiadaj szybko w samochód i jedź za Warszawę do jakiej kolwiek wsi' date=' podjedź pod sklep zapytaj panów którzy tam przesiadują gdzie jęczmień rośnie, oni wszystko wiedzą, za informacje takiemu panu możesz kupić piwko i masz po sprawie. Pozdrawiam [/quote'] Dzięki, w takim razie muszę szybko działaća w jakim kierunku jechać najlepiej? Quote
ZbyszekW8 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Najprostszy sposób:) Ale z tymi panami pod sklepem trafiłeś, bo zawsze wszystko wiedza to fakt:)Pozdrawiam i mam nadzieje stokrotko ze spokojnie znajdziesz uprawe! Quote
VoYtek8 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Jedź w kierunku wschodniej granicy bo tam bardziej rolnicze tereny niż w centrum Polski i szybciej znajdziesz jakąś uprawę jęczmienia, ale po prostu jedź do najbliżej zwykłej wsi pod Warszawą i zró to co pisałem w poprzednim poście. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts