Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wiosną były program ostatni prof oraz różnicowanie

Poczekaj do wiosny to kupisz za to nowy zrobienie wniosku kosztuje 500

Do 1000 zł wiosną 2014 ruszy nowy program

Słyszałem o tym wniosku ale ciągnik potrzebuje na jesien do orki lub siania

bo jeden ciągnik nie daje rady

Podaj więcej szczegółów. Do czego ma być używany ten ciągnik ?

Potrzebny jest do orki siania i transportu .

Posted

Słyszałem o tym wniosku ale ciągnik potrzebuje na jesien do orki lub siania

bo jeden ciągnik nie daje rady

Myślę że jak wcześniej dawałeś radę to ten jeden raz nie zrobi Ci różnicy a nowy ciągnik to nie używany wiec skoro jest szansa no to może warto poczekać no ale to twoja sprawa:)

Pozdrawiam

Posted

Poza tym napisałeś ciągnik ma mieć 100-160km a to dosyć duża rozbieżność w mocy a może myślałeś już nad jakimś?jakąś marką itd?

Pozdrawiam

Ja tam w tych sprawach nie jestem za bardzo obcykany ale trochę tam słyszałem i czy na ten program nie trzeba być watowcem?

Pozdrawiam

Posted

Poza tym napisałeś ciągnik ma mieć 100-160km a to dosyć duża rozbieżność w mocy a może myślałeś już nad jakimś?jakąś marką itd?

Pozdrawiam

Pisząc o tej mocy myslałem nad zetorem lub ursusem ale ostatnio polecają mi john deere fendt i massey ferguson do 130 km

A co sądzicie o new holland i case ?

Bede wdzieczny za pomoc :)

Posted

Ja kupiłem 2 ciągniki w 2009, na prof a w 2012 na różnicowanie

Dostałem 50 % zwrotu ceny netto do tego kolega będąc ma wat

Ma szansę zwrotu wat więc mając własne 100 tys zł może pożyczyć

Od banku pieniądze i kupić ciągnik za 246 tys brutto

Można za takie pieniądze coś wybrać

A zwrot oddać bankowi tracąc jedynie za procent

I prowizję a to nie są aż tak wielkie pieniądze

Pożyczając na pół roku

Za taką kasę dałoby nowy

Posted

Iktorn ma rację, lepiej kupić nowy ciągnik z dofinansowaniem i wkład własny może cię wynieść niewiele ponad 100tys,

A w dzisiejszych czasach jeżeli ktoś sprzedaje ciągnik, to one są już dosyć mocno wyeksploatowane mimo że mogą być tylko klika lat urzywane

Posted

Mam 80 ha a Zetor 8245 to sam nie daje za bardzo rady z orka i sianiem

Potrzebuje na szybko ciagnik na ten rok ale przemysle jeszcze z wasza propozycje z nowym ciagnikiem

Witam

Co myślicie o " zetor 5340 "' date=' " zetor major 80 ".

Który lepszy ?

Jeśli chodzi o pracę do wykonania, to nic ciężkiego.

[/quote']

według mnie miałbys lepszego zetor major 80

Chciałem sie jeszcze zapytac co sądzicie o nowym ursus 11024 ?

Posted
Ja polecał bym ci Fendt-a z rocznika 95-99 można znaleźć bardzo ładne egzemplarze o mocy 110 120 hp, np Fendt Farmer 311 115 hp Silnik MWM ( niezniszczalny jeżeli o niego dbasz tzn pilnujesz olejów i płynu chłodniczego) skrzynia bardzo podobna do starszych modeli. W mojej okolicy z używanych ciągników najwięcej jest Fendt-ów, coś dobrego w nich musi być skoro tyle osób nimi jeździ i są zadowoleni pozdrawiam.
Posted
Mikruss tylko podpowiedz proszę naszemu koledze żeby nie kupował Fendt-a z rocznika 2006-7 itp Gdyż są wyposażone w skrzynię Vario i wspaniałe pompo-wtryski które pracują normalnie tylko na paliwie u naszych zachodnich sąsiadów. Cenowo modele np z roku 1996 i 2006 wiele się nie różnią na pewno do 100 000 zł byś kupił model z 2006r. Pozdrawiam.
Posted
Napisz o jaki konkretnie model Ci chodzi bo John Deere to bardzo szerokie pojęcie obejmujące wiele ciągników tej marki. Ogólnie to jest tak że za ten ciągnik trzeba sporo zapłacić, części są też drogie, pali nie mało, ale jest wyjątkowo solidnym, wygodnym i wytrzymałym ciągnikiem stworzonym do pracy w trudnych warunkach. Te starsze JD to są nie zniszczalne, pojawiła się teraz taka okolicznośc że niektóre modele zaczeły być produkowane w Indiach i co do tych egzemplarzy to zdania są podzielone. Jednak to nie zmienia faktu że John to jedna z najporządniejszych marek ciągników od kilku lat. Pozdrawiam :)