DuzyGrzegorz Posted March 9, 2017 Report Posted March 9, 2017 Najlepiej jeżeli Ci porobię zdjęcia. Będę w domu w sobotę. Mam dwa inkubatory. Jeden z regulatorem mechanicznym i drugi ze sterowaniem temperatury i wilgotności cyfrowo. Do cyfrowego sterownika mam soft więc potrzebny tylko procek i dwa triaki. Pozdrawiam! Quote
crazy333 Posted March 9, 2017 Report Posted March 9, 2017 Troche dla mnie magia z tym co opowiadasz, ale postaram się nadrobić i dowiedzieć się wszystkiego, dzięki! Tak jeśli będziesz mógł podeślij fotki Quote
gk21 Posted March 9, 2017 Report Posted March 9, 2017 też myślałem kiedyś o samoróbce ale jak policzyłem wszystkie elementy to taniej mnie wyszło kupno inkubatora Quote
crazy333 Posted March 10, 2017 Report Posted March 10, 2017 Może i po zliczeniu wyjdzie na to samo, ale jak dla mnie to jest frajda wykonać coś takiego własnoręcznie Bardzo duża satysfakcja, a przy okazji można wzbogacić swoją wiedzę w wiele informacji Kupno nowego to takie pójście na łatwizne, ale też wiadomo, jeśli ktoś nie ma czasu to nie ma wyjścia DuzyGrzegorz 1 Quote
Vademecum Posted March 10, 2017 Report Posted March 10, 2017 Kolego, kupisz nowy i sporo czasu zejdzie zanim go przerobisz akurat temat kiedyś mocno wałkowany i możesz to odszukać i poczytać. Drobiowy tyłek trudno podrobić Quote
notpil Posted March 10, 2017 Report Posted March 10, 2017 Ja też kiedyś miałem zamiar zbudowania własnego, ale brak czasu i poszedłem na łatwiznę Gotowiec któryś rok już działa, ale jak padnie następny robię sam Quote
DuzyGrzegorz Posted March 12, 2017 Report Posted March 12, 2017 Mam dwa inkubatory. pierwszy to przeróbka z naftowego na elektryczny sterowany cyfrowo z kontrolą wilgotności. Drugi to pochodzący z lat trzydziestych inkubator elektryczny ze sterowaniem mechanicznym. Jak coś to pisz. Chętnie wyjaśnię. Sterownik elektroniczny który jest wpięty nie jest mojej konstrukcji, ale mam drugi własnej konstrukcji bardziej rozbudowany o funkcje. Pozdrawiam! Quote
Kropacz Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Zobacz do tego tematu o inkubatorze -Inkubator - strona 5 - PRODUKCJA ZWIERZĘCA - Forum Rolnicze (rolnik-forum.pl)po co robić sobie inkubator jak nowy porządny kosztuje 300zł? Quote
Recommended Posts