Robert ;-) Posted July 22, 2013 Report Posted July 22, 2013 u minie jeden kupował do innej marki to po 250zł płacił wiec kupić na pewno się da Quote
piernik Posted July 25, 2013 Report Posted July 25, 2013 pytanie tylko gdzie bo szukałem na necie jakoś nic nie znalazłem;/ Quote
Robert ;-) Posted July 25, 2013 Report Posted July 25, 2013 Nie wiem kolego gdzie kupował,spróbuj po sklepach podzwonić może w ofertach internetowych tego nie mają ale w magazynie mają, Quote
wiesieki1202 Posted July 31, 2013 Author Report Posted July 31, 2013 wracam jeszcze do tematu moze ktos ma wiedze na ten temat a mianowicie jest w sumie dobrze z paliwem odpala chodzi ale trzy razy zdarzylo sie ze raptownie silnik gasnie jak by mu odcial paliwo bez wczesniejszych oznak zapowietrzania sie mija dwie minutki bez zadnego pompowania odpala i jest ok.czy to mozliwe ze ma jakies zabezpieczenie przed np przegrzaniem?raz to stalo sie jak chlodnica sie zatkala i byla wysoka temperatura ale pozniej bylo 80 stopni i tez tak mu sie zgaslo.jest to silnik perkins 6 lata 70 te jak by ktos cos wiedzial to bede wdzieczny pozdrawiam wszystkich Quote
piernik Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 mam perkinsa 6 i jak na razie bez problemów. Odpala za pierwszym razem nawet w zimie:) Jeśli Ci gaśnie to wyczyść filter paliwa. I staraj się nie przegrzewać silnika. Przed każdym wyjazdem w pole dobrze przedmuchaj chłodnicę i sita:) Quote
wojtekg15 Posted August 11, 2013 Report Posted August 11, 2013 mam problem z pękającym targancem napędzającym kosz sitowy przy claasie dominatorze 85. targaniec pęka czasem dwa razy w sezonie. kombajn kosi ok. 40 ha rocznie. proszę o poradę. Quote
wiesieki1202 Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 witam ponownie i pytanko.przy filtrze powietrza w classie jest cos typu"odstojnik"takie naczynko ok 0.5 litra pojemnosci na zatrzaski co to jest?czemu sluzy?pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Tam zbiera się kurz[cięższe elementy kurzu] ogólnie to co lata w powietrzu a tam się zbiera i nie wpada dalej do filtra ,to taki odstojnik;] Quote
wiesieki1202 Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 a jesli to jest cale zapchane to cos sie dzieje z silnikiem czy raczej nie? Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 jak się całe napełni to wysyp to a jeśli to i się napełniło to wymień olej w filtrze zdaję się że to jest przy filtrze olejowym,co do silnika to nić mu nie będzie poprostu więcej syfu poszło w filtr powietrza i tyle.chyba długo z tym nie jeżdziłeś ? Quote
wiesieki1202 Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 raczej zmierzam do tego ze podczas koszenia zdarzalo sie ze silnik nagle gasl bez zadnych oznak zapowietrzania a po minucie dwoch odpalal jak by nigdy nic i dalej kosil troszke bylo to wk.... raczej sklanialem sie ze to cos z paliwem a teraz mysle ze moze jednak powietrze?mam go pierwszy rok silnik ladnie pracuje wiec chyba nie jest uszkodzony tym kurzem Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 jakby filtr mu się zapchał to by więcej palił a gasnąć nie powinien chyba że się mylę Quote
wiesieki1202 Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 no w sumie prawda a napewno dymil by mocno a tego nie zauwazylem Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Może to przez ten odstojnik w tym roku masz możliwość sprawdzenia czy to czyszczenie mu pomogło ? Quote
wiesieki1202 Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 no wlasnie juz nie mam takiej mozliwosci bo dzialo sie to jak byl dobrze rozgrzany a u nas juz po zniwach Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Tak myślałem że już po żniwach ale może pomoże, albo ktoś z forum ma większą wiedzę to poradzi ci lepiej Quote
wiesieki1202 Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 u poprzedniego wlasciciala tez to sie dzialo i zawodowi mechanicy nie mogli nic poradzic pewnie jakas blachostka ale wk.... hm moze przez rok na cos sie wpadnie .dzieki i pozdrawiam Quote
Recommended Posts