Przemek15_03 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 WitamMam nowy zbiornik w opryskiwaczu ale nie ma na nim skali napełnienia wodą... Moje pytanie: ma może ktoś sprawdzony sposób na pomiar wlewanej wody tak żeby na bańce odznaczyć odpowiedni poziom? zbiornik ma 1200 l i nie bardzo mi się chce wlewać wiadrem z miarką, myślałem tez o wodomierzu tylko nie wiem jakby się to sprawdziło. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 ja mam wodomierz zamontowany na wężu kilka lat którym wlewam wodę do opryskiwacza ale taki co przeskakuje cyferka co1 litr pomiar wody bardzo dokładny i miarka nie jest potrzebna tylko przed zimą trzeba go zdjąć z węża i zabezpieczyć przed mrozem Quote
Przemek15_03 Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Fajny patent a gdzie taki wodomierz można kupić i jakiej on jest firmy? bo przejrzałem allegro i nic takiego nie wpadło mi w oko. http://allegro.pl/licznik-przeplywu-do-wody-kranu-weza-i3355782547.html znalazłem taki masz podobny, jak oceniasz ten wyrób? Quote
Recommended Posts