Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam! Mam problem z moim kombajnem classem senatorem.Problem polega na tym że gdy kombajn pracuje 10-15min spada z obrotów i wogóle traci moc,po czym trzeba pompowac pompka paliwo aby odpalił.Wytwarza sie jakby podcisnienie ze jak odkrecam pompke to az wciaga ja do srodka.Wszystkie przewody paliwowe zostały wymienione w tamtym roku na NOWE.Prosze o szybka pomoc :)
Posted
W takim razie wyczyść zbiornik paliwa. Pewnie jakiś brud zatyka w zbiorniku. Wystarczy kilka razy nie oczyścić dokładnie korka wlewu paliwa i problemy z zatykaniem rurki w zbiorniku. Ja przed odkręceniem korka dokładnie wydmuchuje kurz sprężarką. Pozdrawiam!
Posted
no ja chyba temat ogarnelem z pomoca kolegow z forum pali od strzala a problem lezal w tym zaworku na filtrach na poczatku go nie bylo wcale pozniej jak wstawilem taki ze szrotu co ciezko sie otwieral zrobilo sie jeszcze gorzej dzis zmienilem na taki co jak sie buzka dmuchnie to puszcza i jest ok
Posted

w filtrach sa jakies kulki widac je z boku tzn w pokrywie filtrow u mnie sie to nie rusza w zapasowej pokrywie sa srubki nie ma to raczej znaczenia paliwo ma wypelnic pierwszy filtr pozniej drugi i na pompe a zeby po napelnieniu pierwszego nie cofalo sie do zbiornika na pokrywie filtrow nad pierwszym jest taka srubka kruciec na 19 klucz a na niego jest jeszcze przykrecony powrot z pompy i z wtryskiwaczy mam nadzieje ze cos zrozumiales u mnie tak to jest rozwiazane pozdrawiam

ten kruciec to odpowietrznik i w sumie jak zatrybi to chodzi i bez tego ale po zgaszeniu lub jak jest malo paliwa zaczynaly sie u mnie problemy to powinno przepuszczac powietrze w miare lekko moze jeszcze koledzy cos podpowiedza lub mnie poprawia.narka

Posted
Jest napiety ale nie tak bardzo. Kombajn pali od kopa po przeczyszczeniu zaworka na filtrze,Inaczej wchodzi na obrotyi i wogóle ale myśle ze jak wejdzie w pole bedzie znow sie zapowietrzal.Dziś wymieniam przewody bo są gumowe takie skrecane co kawalek na zaciski,tam może łapac powietrza.