Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie jeszcze żniwa się nie zaczęły, więc okoliczny młyn nie zaczął jeszcze sezonu. Jak zaczną skupywać dowiem się i napiszę. :) Też jestem ciekaw jak to w tym roku będzie, bo kupuję zboże po takiej samej cenie, jaką płacą w skupie.
Posted

U mnie w skupie pszenica ok 550\t a rzepak ok 1400 tesciu jak byl z pszenica w sobote na targu to rzepak byl 1500-1600 a z pszenica nowa jeszcze nie bylo nikogo prucz niego ale on ma kanadyjke i stalych odbiorcow wiec nie ma problemu ze zbytem(szczesciaz:)) co do wilgotnosci to miala10,5% takze musial rozsypac

Pozdrawiam

Posted
Ale bym się cieszył, gdyby udało mi się w takiej cenie kupić pszenicę, po jakiej u Ciebie była ostatnio w skupie. Nierealne, ale pomarzyć dobra rzecz. :) Pewnie z 900 zł za tonę będzie trzeba wyłożyć. Rok temu płaciłem 98 zł od metra.
  • 3 years later...
Posted
600 za pszenice to dobra cena, natomiast za ziemniaki to porażka.... Byłem świadkiem jak baba z rolnikiem targowała sie o worek ziemniaków we wolbromiu. Rolnik chciał 4 zł za worek a ona dawała mu 3 i 3 razy podchodziła aż na koniec powiedziała mu żeby wyżucił.... Normalnie aż sie prosiła o nokałt. Pomyśleć ile cza ziemniaków sprzedać na bak paliwa. W krakowie ziemniaki od 1 zł do 1,50 za kg.
Posted

W takiej cenie nie opłaci się kopać. Jak policzysz worek, przebieranie transport z pola i samo kopanie to to Ci wyjdzie ponad 2 zł. Ja mam pola kamieniste więc 3-4 osoby na kombajn plus traktorzysta. Jednorzędowym wykopiesz 15 a na godzinę. Trochę mi zależy bo w tym roku mam niewiele i obawiam się że w piwnicy mogą mieć chłodno więc na wiosnę mogą być słodkie. W detalu to tak 4-6 zł za worek ale nie mam na to czasu.

U mnie pszenica na worki na rynku 80 zł. Rok temu była droższa o ok. 10 zł. Pozdrawiam Forumowiczów!

Posted

Wczoraj bylem w Sandomierzu po qq to placilem po 90 a pszenice cenili 80 co do ziemniaków to cena wyjściowa 5zl\worek oczywiście przy zakupie większej ilości worków cena do negocjacji jabłka też bez szału skrzynka(15kg) od 8 do 12zl

Pozdrawiam

Posted

heh Vade... nie gg tylko QQ :) wybrać sie kolega może ale niech sie nie nastawia na jakąś wielką sprzedaż bo tu jest bardziej handel na worki a nie na metry czy tony :)

Ja pitole 3zl wór ziemniaków nawet bym nie wybierał

Pozdrawiam