michal135791 Posted July 21, 2013 Report Posted July 21, 2013 Mam obore o wymiarach 21x 6m .Ile byków wejdzie do obory żeby dobrze się tam czuły nie miały za ciasno i wógule ?Jak urządzić obore żeby można do niej było wjechać c330 z turem i gnój wywalić .Do tej obory nie chcę wjeżdżać paszowozem tylko np. taczką przywieć belkli siana , słomy lub turem baloty .Przyjmijmy że ta obora jest pusta w środku czyli są 4 ściany , sufit , dach i podłoga z cementu hehe .Wyglad obory http://pokazywarka.pl/h976y9/#zdjecie7934086 . Jest opłacalne dodanie do tej obory 3 ścian o wymiarach : 1 ściana 1,5m ,2 ściana 1,5 m i 3 ściana 21m . Chcę tak zrobić bo wystaje mi dach 1,5m od końca obory ( obora ma szerokości 6m a dach 7,5 czyli wystaje 1,5m do przodu i chcę żeby nie wystawał więc zamuruje tam żeby można było wjechać taczką lub bardzo wąskim paszowozem ) Quote
rolnik12 Posted July 25, 2013 Report Posted July 25, 2013 Witam, na czym najlepiej hodowac byki.Ja hoduję, 2 lata muszę hodowac żeby było 5-6 metrów.Na czym najlepiej rosną ? Quote
Recommended Posts