Jump to content

Recommended Posts

Posted

PYTANIE DO WSZYTKICH ODWIEDZAJąCYCH TO FORUM CO SąDZICIEO URSUSIE C-355 CZY TO DOBRY TRAKTORY I CZY NADAJE SIE NA KAżDE TERENY

TO SA DOKLADNE DANE TEGO MODELU

- silnik: 4-suwowy

- liczba cylindrów: 4

- moc: 45 KM (55)

- liczba biegów do jazdy w przód: 10

- liczba biegów wstecznych: 2

- prędkość jazdy: 1,13 - 25,6 km/h,

- ciężar ciągnika gotowego do pracy: 2750 kG,

- siła uciągu: 2100 kG.

A TU TROHE HISTORI O TYM NASZYM POLSKIM CIąGNIKU

Ciągnik C-355, produkowany również w wersji C-355M, wersja rozwojowa C-4011 i poprzednik Ursusa C-360 (różniącego się od protoplasty głównie kosmetyką i zwiększoną mocą z 45 KM do 52 KM dzięki zmianie rozrządu). Ciągnik ten w związku z brakiem części zamiennych jest często spotykany jako C-360.

Posted
wiesz to jest stara konstrukcja.od C-360 różni się też skrzynio biegów.troszkę inne części so.w C-360 so problemy z biegami często się blokują.lepsze so już zetory te starsze so naprawdę wytrzymałe.ja miałem C-360 i się go pozbyłem.
Posted
C 360 przysłużyły się w rozwoju polskiego rolnictwa więc należy im się temat. ja osbiście nie jestem entuzjasto sześdziesiątek uważam ze sie psują i są zlepkiem wad czas już im wyjehać na litfe lub białoryś tam dlanih miejsce
Posted
według mnie to dobry traktor , mało pali, jest do niego duzo części, ale na dzisiejsze czsy to przezytek. Jest bardzo niewygodny w porównaniu do nowszych ciągników. Dobrze sprawdza się na kazdych terenach. Bardzo często jak w 4011 wskakują dwa biegi naraz i wtedy jest kłopot. Ale poza tym to dobry traktor.
Posted
papin12245__ absolutnie sie z toba nie zgadzam otóz posiadam równiez c-355 i pali duzo zreszta jak zetory, i na terenach tez sie nie sprawdza w mokrzejszej ziemi lepiej pojedzie c-330 . chociaz nic tak nie pojedzie jak fend no po za czolgiem heh. Ale ogólnie jest to ciagnik nie do zajechania , mozna nim wszsytko robic , ... czekam na dalsze wypowiedzi..
Posted

sam też posiadam m.innymi C-355 ale to nie jest to....

Zetorem 5211 dużo lepiej sie pracuje...kabina komfort...wyciszony,silnik 3cylindr ale kopa ma dwa razy lepszego jak ten ursus no i jaki uciąg ma ten zetorek;)