Tofik Posted January 2, 2014 Report Posted January 2, 2014 Ale to nie jest portal randkowy!!!!!!!!!!Pozdrawiam A mi to nie przeszkadza' date=' że ogłasza się tu jakaś dziewczyna [/quote'] Edku czyżbyś czół się samotny? (mnie osobiście to nie przeszkadza kto i gdzie się ogłasza bo każdy sposób dobry byle był skuteczny:)) Pozdrawiam
przemek2092 Posted January 2, 2014 Report Posted January 2, 2014 Dzisiaj internet jest wszędzie więc taki rodzaj poszukiwań może byc bardziej skuteczny niż wszystko ;D życzę powodzenia w poszukiwaniach
Goska93 Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Hej, mam 20 lat, od kiedy pamiętam pracuje w gospodarstwie swoich rodziców. Mam trójkę rodzeństwa i żadnego nie interesuje praca w gospodarstwie a ja nie wyobrażam sobie robić coś innego. Jestem sama i zamierzam nadal pracować w gospodarstwie, ojciec w tym roku chce przejść na emeryture. Wszyscy pytają co chce robić a jak mówię, że chce zostać na gospodarstwie to kręcą głowami i mówią, że nie warto i co sama zrobię. O pracę też ciężko więc wolę zostać i pracować u siebie i na siebie a nie po 12 godzin za 1500 zł i robic coś czego nie lubię i zmyślą, że mnie zwolnią za jakiś czas Moi rodzice mnie wspierają ale martwią się jak sobie sama poradzę. pozdrawiam
Robert ;-) Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Gosiu w Polsce na wsi w każdej wsi jest kilku jak nie kilkunastu kawalerów więc sama długo nie będziesz ,jeśli masz dobrą ziemię i masz jej sporo to utrzymasz się wielu tak żyje choć wielu tak jak i ja mają stała pracę w innym zawodzie ale trzymaj się swoich planów związanych ze wsią i rolnictwem pozdrawiam i witam na forum ;]
Goska93 Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Trzymam się swoich planów ale jest ciężko jak nikt w Ciebie nie wierzy. A kawalerowie w dzisiejszych czasach nie szukają chyba dziewczyn, które lubią pracować w rolnictwie i jeżdżą ciągnikami. Przynajmniej w mojej okolicy patrzą na to jak na stwora
Robert ;-) Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 i tak dalej;] trzymaj się;] u nas w okolicy to dziewczyn jak na lekarstwo a takich co umieją ciągnikiem i chcących pracować na roli to już w ogóle brak;[ ale trzymam za ciebie kciuki;]
Goska93 Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Chyba się do was przeprowadzę, naprawdę... Ja też narazie się nie poddaję
Robert ;-) Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Zapraszam;] ale u nas nędza słaba ziemia bynajmniej w mojej okolicy;[ a czym się twoje gospodarstwo zajmuje ?jeśli można wiedzieć?
Goska93 Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Hodujemy bydło i świnie, gospodarstwo ma 20 ha. Ogólnie w okolicy jesteśmy średnim gospodarstwem, tak mi się wydaję ale nie jest źle
Robert ;-) Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 To jakaś szansa na utrzymanie jest;] U mnie 20 ha to już sporo choć są i większe ale w przewadze takie koło 10 takich jest najwięcej a ziemie to 4 jak ktoś ma to już jest super;]
Goska93 Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Dzięki za pocieszenie rodzice się utrzymują ja razem z nimi i niczego nam nie brakuje.
Robert ;-) Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Więc tylko pozostaje ci przekonać rodziców i tych którzy ci nie wierzą że dasz radę ;]
Goska93 Posted January 3, 2014 Report Posted January 3, 2014 Hej' date=' mam 20 lat jestem z miasta spod Warszawy, chciałabym poznać chłopaka który myśli o poważnym związku, nie w głowie mu inne dziewczyny, dobrego, o spokojnym miłym charakterze, ale umiejącego być stanowczym, który jeśli się sobie spodobamy i wyzna mi miłość to nie zostawi mnie bo nagle uczucia mu znikną, chce takiego który pokocha mnie na prawdę, i nie będzie mnie bił, może pić ale z umiarem. Może wyglądać skromnie, pieniądze nie mają znaczenia. Najbardziej podobają mi się dobrze zbudowani wysocy ciemni blondyni, zielone oczy ale może być też innej urody ważne żeby było dobry i kochał mnie. Co do wsi całkowicie mi nie przeszkadza gospodarstwo rolne, wspierałabym swojego mężczyznę w jego pracy, żeby chciało mu się pracować, żeby był ze mną szczęśliwy. Mam dobry, miły życzliwy charakter, lubię gotować sprzątać. Nienawidzę zdrady. Nienawidzę dziewczyn których uczucia się kupuje za pieniądze, ja potrzebuje uczucia i ciepła i nic więcej się nie liczy... Piszcie do mnie, chętnie poznam miłych chłopaków... [/quote']widzę, że szukasz ideału więc go nie znajdziesz ale szukaj.. cuda się zdarzają
Rolnik z Pomorza Posted January 4, 2014 Report Posted January 4, 2014 W dzisiejszych czasach to już nawet cuda nie pomogą. Z 20 ha to dasz radę. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań
Rolnik z Pomorza Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 W sumie to można pomarzyć o uprawie choć na takim areale.
Goska93 Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Dzięki, co masz na myśli pisząc " można pomarzyć o uprawie choć na takim areale"?
Rolnik z Pomorza Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Bo mam kilka razy mniej i marzę sobie chociaż żeby mieć te 20 ha jakoś powiększyć areał, a nie ma po prostu na to szans.
Goska93 Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 No widzisz, ja mam areał a jestem sama i zastanawiam się czy dam radę narazie zaryzykuje bo nie mogę znaleźć pracy a pracę w gospodarstwie lubię
emil102 Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Gosia poradzisz se a jak nie dasz rady to przyjade ci pomuc
Rolnik z Pomorza Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Chętnych do pomocy widzę masz dużo.
Goska93 Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Szkoda chłopaki, że tak daleko mieszkacie a Ci blisko nie chcą
pawelxy1 Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Ja z Wielkopolski jestem blisko Ciebie i chcę;d
Recommended Posts