dominikp64 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Witam. Jak u was wygląda jakość pszenicy ozimej. U mnie z tego co próbnie sprawdzałem kłosy to ziarno niestety drobne i zniekształcone jakby za szybko się wysuszyło. Quote
Tofik Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Jedna 5t/h a druga 6t/h a na jarke to jeszcze chwilke trzeba poczekacPozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 U mnie było coś około 5t/ha, ale ten rok był wyjątkowy bo zima długa była to i okres wegetacji się opóźnił, potem było baaardzo mokro, następnie ziarko zasuszyło i przez to plon nie taki jak być powinien. Pozdrawiam Quote
dominikp64 Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 Kurczę nie dość że zborze taniej to jeszcze będzie słabej jakości i mi jeszcze potrącą na stawce.Ale widzę że żniwa u was już na dobre ruszyły. Ja planuje młócić pszenice dopiero po niedzieli. Quote
VoYtek8 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Jeśli chodzi o cenę to bądź spokojny, może i teraz świeżo po żniwach jest niska, ale potem powinna podskoczyć bo zbóż jarych raczej będzie mało więc wszystko się oprze na ozimych. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts