grzesiek12031980 Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 Co lepsze,Anna czy Bolko? Quote
Kowalik Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 Grzesiek tak bytasz bo na wykopki się o tej porze przygotowywujesz? Tak naprawde wszytsko zależy od areału jaki chesz tym kombajnem obskoczyć. PS.Widzę Grzesiek, że masz tendencje do zadawania zdawkowych pytań. napisz konkretnie co chesz wiedzieć bo pracowałem na jednym i na drugim i chętnie Ci odpowiem ale chociaż z pytaniem, się trochę wysil. Quote
Kronel Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 Ja ma kombajn ziemniaczany bolek i jest calkiem ok, zresztą anna też nie jest zła. Ja uprawiam około 1 ha ziemniaków i ten mój jest idelany dla mnie. Ale zasdane jest tutaj to co Hodolwca napisał, tak więc napisz jaką masz ziemię (jaka klasa) gliniasta czy piaszczysta i ile kamieni na polu. To jaki areał uprawiasz bo od tego zależy wielkośc kombajnu. Quote
grzesiek12031980 Posted January 4, 2011 Author Report Posted January 4, 2011 Chodzi mi glownie o straty przy zbiorze.Ziemie mam raczej lekkie klasa 3a ze spora iloscia kamieni. Quote
hirek Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 Ja mam Annę i jestem zadowolony. Przede wszystkim części są tanie a co do strat to wiadomo, że zawsze jakieś są, ale raczej nie jest to problem. Bardziej dla mnie liczy się to, że jak mi kamień na tąśmę walnie i ją powygina czy wogóle uszkodzi to nie trzaska tak to wtedy po kieszeni. Samego Bolka za bardzo nie znam w mojej okolicy to raczej same annki śmigają. Quote
Recommended Posts