Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam pytanie czy zna ktoś jakiś zakład albo osobę która remontuje silniki w miarę szybko, ponieważ zepsuł mi się silnik w kombajnie Claas silnik perkinsa 6 cylindrowy. Czekam na szybką odpowiedz.

• 1 year later...
Posted
Na przyszłość polecam serwis BU Power w Warszawie – robią szybko i profesjonalnie. Panowie rozumieją, że maszyna jest mi potrzebna i starają się zawsze usnąć usterkę tak szybko jak to możliwe.
  • 4 weeks later...
Posted

Sam składałem taką 6-stkę 6-354.4 - Pasowanie w zakładzie i kilka rad u gościa który prowadził zakład regeneracji Perkinsa.

Są niespodzianki, ale jest to do zrobienia - części są dostępne. Gąska miał wszystko z angielskimi oznaczeniami.

Natomiast mam problem z innej beczki, otóż: potrzebuję informacji odnośnie opon. Co można wrzucić do ursusa 1614 szerszego niż 18,4 R 34 jest to szerokość około 460 mm, pasowałoby mi coś około 520-540 mm i nie byłoby problemu gdyby nie przednia oś napędowa, żeby się to zgrało. Jestem pewny,że ktoś analizował temat bo ten ciągnik ma moc ale jeździ bokiem na przechyłach.

Posted

Wysokość opony jest równa 80% jej szerokości (o ile nie jest zaznaczone że jest inaczej). W tym przypadku jest to 373,9 mm. Tę samą wysokość będziesz miał:

19,6/75R34

21,0/70R34

22,6/65R34

24,5/60R34

26,8/55R34

itd.

Pozdrawiam wszystkich na Forum!