jery Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Dzisiaj Wiadomości Agrobiznes tłumaczył zwłoke w przelewach ale o tym kto zarządzil że banki w taki sposób informowały rolników cisza.Mam nadzieje że dotrzy mają danego słowa i będzie obsługa postępowała szybciej. Quote
Guest Gość Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Powiem tak w zeszłym roku przejołem gospodarstwo od ojca dokupiłem 11 ha ziemi z przetargu i liczyłem że na wiosne dostane dopłaty i będę miał na paliwo i nawozy. Przyszło pismo w maju że ze względu na skomplikowany charakter sprawy decyzja zostanie wydana w ciągu miesiąca, i tak co miesiąc identyczne pismo. teoretyczny czas wypłaty dopłat to 30 czerwca. ja dostałem je 25 SIERPNIA!!! musiałem wyjechać do pracy żeby zdobyć pieniądze na spłatę raty kredytu, a oni mi w żaden sposób nie potrafili odpowiedzieć na pytanie co to za trudny charakter sprawy. w tym roku dostałem juz decyzje ale wypłacili mi tylko onw na resztę na razie czekam z nadzieją i obawa nie śpiąc po nocach. Quote
rolnik1500 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 To norma w agenci. Jak czasami na to wszystko patrze to powinni zwolnić tych urzędników i na oslep przelewac pieniądze tylko na podstawie ewidenci gruntrów. To co by trafiło w nieodpowiednie ręce to i tak bylo by mniej niż urzędnicy przejadają a nic się do przodu nie posówa. U nas była kontrola i wyszlo ze las wchodzi 3 metry w pole. Cała kontrola 4- ludzi z agnecji siedzieli cały dzień. Sami mówili że to dla nich 2 tygodnie roboty. Po to by skorygowac o 30zł. Śmiech na sali. Kuzyn zapisał się na dotacje dla mikroprzedsiębiorstw wyjdzie na to ze rok od wniosku to będzie trwać bo jest na końcu listy.Teoretycznie projekt budowy - pozwolenie i warunki techniczne niedługo się przedawnią. Quote
Recommended Posts