Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam problem w moim kombajnie. Po obu stronach ślimaka na hedrze pozostają łany zboża. Jak myślicie co może być tego przyczyną?
Posted
nie wiem jaki to kombajn i jaki rodzaj zboża ala dość często żle ustawiony nagarniacz ,za małe obroty nagarniacza lub w tych miejscach kosa słabo docina a rozdzielacz łanu masz od środka? , za wysoko uniesiony ślimak w hederze
Posted
Teraz on młóci Pszenżyto, i normalnie jak się nie używa przyspieszacza, to jest wszystko okej, a jak trochę szybciej to nie nadarza heder z odbiorem, a on ma 4,20 heder 160 km , Mam jeszcze trochę nowszy model CASE 527 ma 270 km v8 5m heder, i ten już młóci i on ma już te dzojstiki i najbardziej tego się boje jak to się zacznie psuć .
Posted
Zastosuj się do rad Grzepaka1, ogólnie to musisz poświecić kawałek na metodę prób i błędów, bo takie rzeczy najlepiej regulować na polu. Mechanik w zakładzie coś poprawi i powie, że i tak należy to na polu sprawdzić, a Ty być może za błahostkę zapłacisz kasę. Moim zdaniem zakład naprawczy to ostateczność.