patyk86 Posted July 31, 2013 Report Posted July 31, 2013 Witam serdecznie, w ciągu kilku tygodni zamierzam kupić ciągnik na PROW - myślę o wyborze między nowym Farmall A85 a nowym McCormik T-Max 90?? Bardzo proszę o Wasze sugestie i opinie. Pozdrawiam Quote
KrowieBieszczady Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Ja co do Case przekonania nie mam, z Mc nie mialem do czynienia, ale chyba i tak wybralbym Mc Quote
Mikruss Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 MC to przecierz Case.....Z tej samej lini jeszcze idzie Steyr, New Holland idzie już z innej fabryki;)Dzisiaj oglądałem te ciągniki i sa naprawdę fajne, do tego serwis lepiej wypada cenowo od Zetora Quote
VoYtek8 Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Te ciągniki jakościowo są podobne, tylko wybierz sobie którego parametry bardziej Ci odpowiadają i kupuj. Pozdrawiam Quote
patyk86 Posted August 2, 2013 Author Report Posted August 2, 2013 Mikruss znasz może cenę MC? Dzięki za Wasze opinie. Quote
Mikruss Posted August 2, 2013 Report Posted August 2, 2013 Niestety nie znam ich cen bo akurat byłem z bratem za gruberem na składnicy a że stały nowe Casy i pochodne to troche pomęczyliśmy dileraod siebie ci powiem że steyr ma lepsze wyposażenie, inną skrzynie i mocniejszą pompę ale też jest droższyCo do skrzyni to najwazniejsze abyś nie brał podstawowej tylko taką co ma kilka przełożeń pod obciążeniem bez sprzęgła. Quote
VoYtek8 Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Belarus na pewno lepszy od tych wynalazków' date=' inwestujcie tylko w porządny sprzęt[/quote'] Czytasz co piszesz? Popatrz sobie na cenę Belarusa i takiego MC w podobnym przedziale mocy.... Widzisz różnicę? Za jakośc trzeba niestety zapłacić, a nikt mi nie wmówi że ciągnik tańszy o ok. 30 tysięcy jest lepszy, może i części tanie i budowa prostsza ale jak już kupować nowy ciągnik to z innowacjami. Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 belarus będzie polowe tanszy od byle gówna z zachodu....Wole jeździc swoim 20 letnim ferdkiem niż nowym ruchaczem....co z tego że częsci tanie jak to padlina...Kiedys jak szły z rosji oryginalne to jakość nie powiem bo była dobra ale się skończyla w 90 roku tak jak w zetorze, im nowsze tym mniej trwałe Quote
patyk86 Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 Wybirę między tymi dwoma markami tylko, która lepsza, który model lepszy? Quote
Recommended Posts