sieku Posted July 31, 2013 Report Posted July 31, 2013 jak ustawic zbierznosc w ciagniku z przednik napedem czy ma byc zbierznosc czy rozbiernosc , ciagnik wiekszosc jezdzi po ulicy jakie parametry ma mie zachowane Quote
massay1 Posted July 31, 2013 Report Posted July 31, 2013 Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. W zależności od konstrukcji mostu nap. i układu kierowniczego może być zbieżność lub rozbieżność. Quote
Agroservice_pl Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Zgadza się i naprawdę ciężko udzielić dobrej odpowiedzi na to pytanie. Poza tym do tego też trzeba mieć odpowiednie narzędzia, kanał itd. Samemu trudno bezie ustawić zbieżność kół. Quote
henryk Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 byłem 10 lat diagnostą i opcja jest taka że gdyby koła były napędem musiała by być rozbieżność,ale w kołach nie ma silnika napędowego tylko to koło jest napędzane poprzez półoś a koło stawia opór i ma tendencję do rozchylania się i dlatego zalecana jest zbieżność,to tak na chłopski rozum próbowałem to wyjaśnić ,myślę że pomogłem-pozdrawiam(kiedyś w syrenkach zalecana była rozbieżność,było to błędem,dziś już żaden samochód z przednim napędem nie ma rozbieżności,przynajmniej ja o tym nie wiem)) Quote
Agroservice_pl Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Dobrze że mamy specjalistę na forum,dziękuje za wyczerpując odpowiedź bo tak szczerze mówiąc to sam o tym nie wiedziałem,warto mieć pewne kwestie na uwadze. Quote
Recommended Posts