troszkin Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Czy dało by się kultywatorem stargać ściernisko zamiast podorywać. Proszę o rady:exclamation: Quote
VoYtek8 Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Oczywiście że da radę, sam to dziś robiłem, tyle że strasznie twardo bo sucho i ten zabieg za jakieś dwa tygodnie trzeba będzie powtórzyć. U mnie w okolicy wiele osób sprężynuje ściernisko i jest dobrze. Pozdrawiam Quote
henryk Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 u nas ostatnio dobrze popadało (Konin) więc ja nawet słomę po kombajnie talerzowałem z tym że musiałem jeździc po dwa razy-pozdrawiam Quote
troszkin Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 Henryk tylko że kultywator a talerzówka to całkiem co innego. Fakt ale jednak musi popadać Quote
simson54 Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 a ja tam wole podorywke zrobić tyle że trzeba troche poczekać bo jest bardzo sucho szkoda kultywatora pługa i ciągnika Quote
VoYtek8 Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Podorywka więcej czasu zajmuje, ciągnik przy oraniu więcej pali niż przy sprężynowaniu. Co do zużywania kultywatora to się zgodzę bo wczoraj wieczorem pojechałem na pole, posprężynowałem może z hektar i ząb pękł i po robocie z resztą to już tradycja. Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 pewnie że mozna kultywatorem, efekt nie będzie super ale daje rade i zabieg powtórzyć za jakis Quote
Recommended Posts