pyton Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Mam take pytanko, o tej firmie Tolmet, jak tam te grubery ,czy się nie rozłażą Quote
Mikruss Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 ile masz kasy na grubera i jaki areal...Teraz brat kupuje i po rozeznaniu rynku, po znajomych itp wybrał expom krosniewice Wypada nieźle cenowo i aktualnie z polskich produktów chyba najlepiej robi Quote
pyton Posted August 2, 2013 Author Posted August 2, 2013 No ja się chyba zdecyduje na tego TOLMETA, 3m 7 łap 8 talerz na Zabezpieczeniu sprężynowym ,cena 11800 PLN, i do tego grubera ciągnik taki 130 km 6 garów marki McCORMICK na około 72 hektary Quote
Mikruss Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 to powiedz mi co to jest za te 11800 zł za gruberbo ja z bratem teraz szukałem i w najgorszej opcji przez myśl przechodził Mandam ktory kosztuje 14500 netto, po wielu bojach i bólach padło na expom krośniewice.Na Twoim miejscu przy takim areale nie patrzył bym nawet na takie marki piernik wie skąd.... Quote
pyton Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 No też mi się to za bardzo nie podoba, bo niby 11800 netto to jest nie drogo jak za 3 metry 7 łap, ja miałem taki 2,6 m ,ale to już za mały ziemi trochę doszło ,i trzeba większy a ten 2,6 m to ja go miałem od 2002 roku od nowego ale to była firma lemken i go sprzedałem i już chyba się zdecyduje na tego nowego lemkena na sprężynach tylko że ten lemken kosztuje jeszcze raz jak ten tolmet ale to jak kupić to już na lata morze się zlituje na te 10 tyś miej a po jednym sezonie popęka jak już kupić to dobre . Quote
Mikruss Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 pyton na nowego lemkena chyba nie starczy 25 tys tyl;e to unia kosztuje a pole zostawia gorsze jak ten expom wiadomo kazdy chce kupić tanio ale nie ma co aż tak bardzo oszczędzać Quote
pyton Posted August 4, 2013 Author Posted August 4, 2013 No zamówiłem tego nowego lemkena 26800 PLN + vat, trochę poczytałem o tym unijnym i tolmecie, u jednego byłem to mi pokazał maszynę po dwóch sezonach, to jak na nią po patrzyłem to mię krew zalewała, no zdecydowałem się na tego lemkena cena nie całe 33 tyś brutto mają przywieść koniec tego tygodnia . Quote
Recommended Posts