Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wsparcie na Młodego Rolnika możesz dostać tylko raz. A samo wykształcenie rolnicze Ci nie wystarczy musisz posiadac jeszcze 10ha na siebie to wtedy jest niemalże pewnie że Ci wniosek przyjmą. Pozdrawiam :)
Posted

jeżeli już to nie dopłata a premia dla młodego rolnika z tego co mi wiadomo to w programie

2007- 2013 nie ma już na to kasy ale od następnego roku rusza nowy program i premia

ma być dużo wyższa odnośnie minimalnej ilości ha to w każdym województwie jest

inna wielkość pozdro!

oczywiście program 2008- 2013 !

• 3 weeks later...
Posted

Nie liczą się' date=' musisz mieć ziemię zapisaną na siebie. Pozdrawiam :)

[/quote']

O co ci tak dokładnie chodzi bo nie skapowałem ? :)

Czyli jeśli dzierżawy się nie liczą to muszę dokupić 1,5 ha żeby było 10ha ?

Jeśli średnia powierzchnia gospodarstwa rolnego w moim województwie mazowieckim to 8,5 ha a ja mam właśnie tyle to też dostane tą premie ? Tak ma podobno być w nowym programie , że trzeba mieć powyżej średniej wojewódzkiej i poniżej 300ha .

Posted
Narazie jest po staremu i nikogo nie interesuje jaka jest średnia w województwie, musisz mieć 10ha, bo inaczej to ciężko z tym wsparciem. Chyba że przepisy się zmienią, ale to byłaby głupota. Pozdrawiam :)
Posted

Gdyby to było takie łatwe kupić półtora hektara za 15 tys.

U mnie zdarza się trafić hektar za 20tys ale na ogół jest tak że hektar chcą po 50tys.

Więc jak u ciebie jest za tyle to bierz i nie patrz na nic.

Najlepiej weź 3 ha to wtedy bd miał 30 tys;d

Apropo dofinansowania. Ile dopłaty przysługuje od 1 ha?

I ta dopłata jest coroczna ? Czy miesięczna?

Posted

U mnie na wsi 3-4 klasa ziemi po 7-8 tyś za ha . Są też piachy po 7' date='5 tyś za ha .

[/quote']

Te ceny to chyba Ci się przyśniły :D Dawno się tak nie uśmiałem :P Chyba zapomniałeś dodać jedno 0 do tych cen. Pozdrawiam :D