Jose Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Czy ktoś sieje marchew?Chciałbym się dowiedzieć jaka odmiana z holenderskiej jest najlepsza. Może ktoś wie? Quote
Kronel Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Pod jakim kontem najlepsza, każda jest dobra. Wszystko zalezy do czego ja chesz jakie gleby itp. Jest kilka dobrych odmian. Tutaj porzeczytaj:http://www.uprawyekologiczne.pl/164_Odmiany_marchwi.html Fajnie jest to opisane myślę że znajdziesz odpowiedź. Quote
Kronel Posted January 6, 2011 Report Posted January 6, 2011 U nas sasiedzi ostatnio siali marchew Montana , nie wiem jakie pochodzenie dokladnie było nasion ale mówiliż że to nasioan holenderskie. Bardzo ładnie sie udała, ładne czyste marcheweczki po umyciu aż miło było patrzeć to też dobrze schodziły na giełdzie. Nie znam sie do konca na marchwi ale rok raczej był ciężki ale nie widziałem po tej marchwi jakichś oznak chorób czy robactwa. Quote
waldi Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Ja kiedyś siałem Karotkę, ale miałęm zakontraktowaną do zakładu na soki. Dobrze się sprawdziłą ale też był świetny rok, odpowiedno wilgotno i ciepło. Ale ta strona fajna, dobrze opisane odmiany, rzeczywiście poczytaj tam! Quote
Guest Gość Posted January 30, 2011 Report Posted January 30, 2011 Przy takich cenach jak w tym roku pewnie wielu bedzie się zastanawiać nad uprawą warzyw. Quote
Recommended Posts