Jump to content

Recommended Posts

Posted
MTZ 80 nie będzie dobrze szedł z żadnym z tych ciągników bo brak przedniego napędu i nie da rady, poszukaj jakiegoś mniejszego tandemu albo zastanów się nad dwuosiowym *http://www.uniagroup.com/ug/site/offer/brand;jsessionid=9929FEB59B978E001145BDAAF5561A93?brand.id=956 . Pozdrawiam :)
Posted
No ale na mokrym terenie możesz mieć problemy, jednak mozesz zaryzykować i kupić ten rozrzutnik, bo ładowność spora. Co do MTZ 82 to jest dobry ciągnik do takich prac bo jest lekki i ma w miarę dużą moc. Pozdrawiam :)
Posted
Dobra nie będę tak katował mtz-a :D . Jeszcze rozrzutnik może być do ursusa 1614 a on by pociągnoł 4 takie rozrzutniki :) . Postanowiłem że do ursusa 1614 będzie unia tytan 11 lub 13 . Na pewno uciągnie więc . Ile taki rozrzutnik kosztuje nowy albo używany ? Nigdzie nie mogę znaleśc takich informacji .
Posted
Ja Zetorem 14245 ciągam Forteschritt'a T-88 i ciąga bez problemu a 16-stka powinna iść, aż miło. A rozrzutniki te są wytrzymałe, mało awaryjne i tanie ;).
Posted

jeden koleś u mnie T-88 ciąga zetorem 7211 a drugi masseyem 3060 i przy tym masseyu chodzi w kukurydzy z wysokimi bokami aż miło :)

ja mam masseya 675 bez napędu mam polskiego starego tandema 6 ton a laduje mu ok 7-8 ton i idzie jak przeciąg:)

Posted
Ten t-88 też może być są tanie bo niektóre po 10 tyś a niektóre po 30 tyś . A taki tytan 13 to 100 tysięcy ;) . Widziałem też tytana 8 za 50 tyś. W dalekiej przyszłości może bym wymienił tego t-88 na jakiś nowy rorzutnik .