pawelxy1 Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 Witam. Więc tak zważywszy na to iż protest rolników rozwinął się na dobre, a ceny zbóż pozostawiają wiele do życzenia postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce.Więc tak po długich namysłach doszedłem do wniosku że nasze partie polityczne są beznadziejne i nie ma szans na lepsze traktowanie rolników, póki nie zrobi się partii, która będzie rozumiała rolników, wspierała ich i pomagała im.Chciałbym zrobić taką partię z kimś bo sam nic nie zdziałam. Musi mieć nazwę jak najbardziej zjawiskową i trzeba działać tak że jak się coś obieca to to spełnić by ludzie dostrzegli cień nadziei i by głosowali na ciebie i wspierali nas jako nową partię rolniczą.Proszę wpisujcie się tutaj kto by zechciał mi pomóc w założeniu tej partii politycznej rolniczej.Czekam na wpisy Quote
slupkig-d Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 Założenie partii to nie jest prosta sprawa. Trzeba ją zarejestrować i ponieść niemałe nakłady. Trudno będzie się przebić wśród POpularnych, PiSmiennych i Palikowatych ugrupowaniach. Stąd obawiam się, że pomysł niema szans już w zalążku. A co do pomysłu na nazwę może RRPP - Rolniczo-Robotnicza Partia Pracy. Uważam, że oprócz spraw rolniczych i bliskich gospodarzom trzeba pamiętać o słabych i pozostawionych samym sobie pracowników polskich fabryk i firm. Quote
pawelxy1 Posted August 8, 2013 Author Report Posted August 8, 2013 Dlaczego niby nie ma szans w życiu ten pomysł? Trzeba wierzyć w sukces,Każdy do tego tak podchodzi i widzisz nikt nie odważy się tego zrobić.Ja jestem odważny i dobry w myśli;d Quote
slupkig-d Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 kolego sam widzisz jakie masz szanse na sukces. generalnie wszyscy uważają że ceny są zbyt niskie ale żeby to zmienić to mają to w d,,,e więc na nową partoie masz takie same szanse aczkolwiek jeśli Twoja partia powstanie to ja pierwszy na nią oddam głos Quote
DuzyGrzegorz Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 Dwa razy byłem w grupie założycielskiej partii. Do stworzenia partii potrzebne są trzy rzeczy:1 - Pieniądze,2 - pieniądze,3 - jeszcze raz pieniądze.Na początek wystarczy 2 - 3 mln PLN. Pieniądze to właściwie nie problem, wystarczy że umówisz się na cmentarzu z tymi co je mają (jak to miało miejsce ostatnio) i za zabezpieczenie ich interesów na pewno Ci je dadzą. Musisz mieć też ideę odróżniającą Cię od innych bo skończysz jak SP. Musisz napisać program, a to praca tytaniczna. Jestem w zespole piszącym taki program, a właściwie tylko jego część rolniczą. Zaczęliśmy w lutym, a mamy skończyć do października. Pomimo że jest nas ponad 20 osób to będzie się ciężko się wyrobić. Pozdrawiam i życzę sukcesów! Quote
pawelxy1 Posted August 10, 2013 Author Report Posted August 10, 2013 Dziękuję choć nie wiem czy podołam temu ale na pewno nie poddam się tak łatwo. Quote
Robert ;-) Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 przeczytaj post Grzegorza a potem zastanów się dwa razy, życzę sukcesu Quote
DuzyGrzegorz Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 Abecadło założycieli partii politycznych dotyczące finansowania:O finansowaniu partii politycznych w kilku krajach Europy - http://www.senat.gov.pl/gfx/senat/pl/senatopracowania/6/plik/ot-602.pdfUstawa o finansowaniu partii politycznych w Polsce - http://www.sejm.gov.pl/prawo/partiepol/partiepol.htmSą jeszcze partie europejskie, (tylko nie myl z frakcjami europejskimi) finansowane na poziomie europejskim. Pozdrawiam! Quote
VoYtek8 Posted August 11, 2013 Report Posted August 11, 2013 No to Pawle sukcesów życzę . Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted August 11, 2013 Author Report Posted August 11, 2013 Grzesiek nic z tego nie rozumiem niestety;/ Quote
Recommended Posts