derik1995 Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 Witam mam sprawe do wszystkich obeznanych w temacie otoz musze naprawic zwolnice w moim ursusie i tu mam pytanie czy jest ktos w stanie napisac mi krok po kroku co mam zrobic (np zdjac kolo, odkrecic sroby itd) zalezy mi na tym zeby to samemu zrobic i potrzebuje dokladnej instrukcji bo nigdy tego nie robilem i czy podal by mi mniej wiecej koszt tej naprawy i co mam kupic. Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi poniewaz w przyszla niedziele wracam juz do domu i nie bede mogl tego naprawic i traktor dalej bedzie lal olejem do przyszlych wakacji. Z gory dziekuje za odpowiedzi Quote
grzepaku1 Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 to zależy którędy leci ci ten olej bo może to być olej za skrzyni biegów a wypływa przy zwolnicy Quote
VoYtek8 Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 Nie wiadomo co w tej zwolnicy się dzieje dlatego nie wiadomo co będzie trzeba wymieniać. Należy zacząć od zdjęcia koła a dalej to odkręcać jak leci aż się znajdzie uszkodzony element. W sumie to i w moim C-330 z lewej zwolnicy ostatnio zaczeło oleju ubywać i hamulców już prawie w tym kole nie ma, więc i mnie czeka taka naprawa i też jestem ciekaw jak to zrobić. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 Najczęściej do wymiany są uszczelki i simeringi, ale jak rozbierzesz to będziesz widział w jakim stanie są koła zębate czy ośki, może one są już też podrobione i to przez to krok po kroku też nie jestem w stanie ci napisać, ja jak to robiłem to odkręciłem całą zwolnice a później już na warsztacie bawiłem sie z resztą Quote
derik1995 Posted August 11, 2013 Author Report Posted August 11, 2013 Juz naprawilem, duzo zabawy mialem ale praca nie byla jakas trudna a wystarczylo wymienic uszczeli i symeringi i przy okazji wyczyscilen hamulce bo troche oleju na nich bylo, koszty zerowe bo uszczelke i symeringi mialem w garazu bo mi tato powiedzial ze kupil z 5 lat temu jak robil to samo z drugim kolem.Lacznie robilem to sam trzy dni z mala pomoca taty bo niektore elementy swoje waza. Quote
Recommended Posts