kot090 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Witam. Wczoraj rozpoczelem ziwa, pierwszy rok kosze Claasem 98SL i juz po pierwszym dniu jestem chory przez klimatyzacje ktorej nie umien prawidlowo ustawic. nie mam pojecia jak to sie robi. na panelu sterowania sa 2 pokretla: jedno od intensywnosci dmuchania, a drugie z napisem AC i niebieskim paskiem ktory sie ropzszerza. ktos moze powie jak optymalnie moge ja ustawic? Pozdrawiam Quote
Kronel Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 No ustawiasz tak by temperatura była optymalna dla Ciebie. Powinieneś regulować tym pokrętłem z rozpraszającym się niebieskim paskiem. Podstawa to nie dawać zbyt mocno. Jak mimo kręcenia cały czas klima daje na maksa to znaczy że potencjometr zepsuty, albo coś innego. Ja też mam tak jak wysiadam z ciągnika częściej niż co 20 minut to w ogóle klimy nie używam, bo nie ma nic gorszego niż raz w ciepłe raz w zimne, wtedy wolę się męczyć w upale niż mieć problem z zatokami. Jak nie jesteś przyzwyczajony do klimy to bardzo ostrożnie bo można się załatwić. Quote
VoYtek8 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Pewnie ustawiłeś nawiew na siebie, byłeś spocony jak to przy żniwach i Cię owiało zimne powietrze i gotowe. Sam popsztykaj w wolnym czasie tymi przyciskami i wtedy sobie dostosujesz temperaturę. Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Aby nie było szoku temperatura nastawiona nie powinna być niższa o więcej niż o 7 stopni Celsjusza niż na zewnątrz. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 tym przyciskiem AC włącza się klimę a tym z niebieskim paskiem ustawia temperaturę chyba że jest tak jak pisał kolega Jelonek masz zrąbany potencjometr spróbuj w wolnej chwili czy da się ustawić żądaną temperaturę [właściwą napisał DuzyGrzegorz] ja tam wolę bez klimy nawet w samochodzie choruję potem gardło boli i takie tam,tak poza nawiasem powinieneś odgrzybić swoją [wiadomo ile lat nie była ] Quote
troszkin Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 AC to inaczej Automatyczna Clima tym paskiem ustawiasz jakie chłodne powietrze ma wiać na ciebie najzimniej to chyba +18 ale nie jestem pewny Quote
kubusjettaII Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Air Condition z angielskiego. troszkin jakieś dyrdymały piszesz a jak klima jest manualna a nie automatyczna (klimatronic) to jak według Ciebie by się nazywała? co do ustawienia musisz metodą prób i błędów ustawić pod swoje potrzeby. druga sprawa jaki nie jesteś przyzwyczajony do klimy to organizm może tak reagować. ja używam od kwietnia do października ale też mnie potrafiło przy sianokiszonce "złamać " jak wyskakiwałem w upał z ciągnika co trochę . Quote
troszkin Posted August 14, 2013 Report Posted August 14, 2013 Przepraszam nie zrozumiałem pytania Quote
Recommended Posts