Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam otóż od pewnego czasu mam problem z odpaleniem mojej 60-ki otóż przy odpalaniu słychać takie zgrzytanie, a silnik zaskakuje dopiero przy 2-3 próbie. Ustaliłem że przyczyną jest to wyszczerbiło się 5 trybów na wieńcu koła zamachowego a żeby go wymienić trzeba rozpoławiać traktor. Pomyślałem że można by podpiłować te tryby nawet zakupiłem specjalny pilnik do tego, i teraz mam pytanie jak myślicie czy takie piłowanie by pomogło? Miał ktoś z was podobny problem?
Posted
Moim zdaniem nie pomoże jeśli te tryby od strony koła zamachowego są ok to rozpołów ciągnik i przełóż wieniec odwrotnie a jeśli tryby nie są dobre to wymień wieniec na nowy z rozpołowieniem nie ma aż tak dużo roboty w dwa dni spokojnie sobie dasz radę można i szybciej ale po co się śpieszyć.
Posted

jak już rozpołowisz to głowy nie zawracaj tylko załóż nowy wieniec oryginał kosztuje 120 zł a podróba 90-wybór należy do ciebie,ja mam ten sam problem z moim 360 ale ja z lewej str. ciągnika wyjmuje czarną gumową zaślepkę i tak długo śrubokrętem pokręcam za wieniec aż zobaczę wyrwane zęby-wówczas mam pewność że nie są one koło rozrusznika,wtedy startuję i jest ok.,najważniejsze żeby w momencie zazębiania rozrusznika z wieńcem nie było tych uszkodzonych zębów,myślę że pomogłem chociaż trochę-pozdrawiam