Kamilc-360 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Witam otóż od pewnego czasu mam problem z odpaleniem mojej 60-ki otóż przy odpalaniu słychać takie zgrzytanie, a silnik zaskakuje dopiero przy 2-3 próbie. Ustaliłem że przyczyną jest to wyszczerbiło się 5 trybów na wieńcu koła zamachowego a żeby go wymienić trzeba rozpoławiać traktor. Pomyślałem że można by podpiłować te tryby nawet zakupiłem specjalny pilnik do tego, i teraz mam pytanie jak myślicie czy takie piłowanie by pomogło? Miał ktoś z was podobny problem? Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Moim zdaniem nie pomoże jeśli te tryby od strony koła zamachowego są ok to rozpołów ciągnik i przełóż wieniec odwrotnie a jeśli tryby nie są dobre to wymień wieniec na nowy z rozpołowieniem nie ma aż tak dużo roboty w dwa dni spokojnie sobie dasz radę można i szybciej ale po co się śpieszyć. Quote
henryk Posted August 10, 2013 Report Posted August 10, 2013 jak już rozpołowisz to głowy nie zawracaj tylko załóż nowy wieniec oryginał kosztuje 120 zł a podróba 90-wybór należy do ciebie,ja mam ten sam problem z moim 360 ale ja z lewej str. ciągnika wyjmuje czarną gumową zaślepkę i tak długo śrubokrętem pokręcam za wieniec aż zobaczę wyrwane zęby-wówczas mam pewność że nie są one koło rozrusznika,wtedy startuję i jest ok.,najważniejsze żeby w momencie zazębiania rozrusznika z wieńcem nie było tych uszkodzonych zębów,myślę że pomogłem chociaż trochę-pozdrawiam Quote
Sylwester-zt Posted August 11, 2013 Report Posted August 11, 2013 ja bym podróbki nie zakładał. Osobiście do ursusa zakładam zawsze oryginalne części choć droższe to na lata. Quote
Tofik Posted August 11, 2013 Report Posted August 11, 2013 Bo lepiej dolozyc pare groszy i wiedziec ze bedzie chodzic a nizeli zaoszczedzic bo czasem mozna 2* to samo robic a i koszta sie zwiekszaja Quote
Recommended Posts