Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam Planuje zakup właśnie tegoż ciągnika, ale co jakiś czas zniechęcają mnie opinie o jego awaryjności. Czy jakiś właściciel mógłby mi potwierdzić lub zdementować tą opinie?? byłbym wdzięczny. zależy mi na opiniach od ludzi którzy użytkują co najmniej 2 lata. z góry dziękuje.
Posted
Nie użytkowałem ale uważam że to dobry ciągnik, a podpieram się opinią sąsiada który taki ma. To co dziwne tylko to duże dymienie przy rozruchu aż nadprzeciętne ale Zetory tak mają. Ogólnie pewnie znajdziesz dużo malkontentów ale to chyba najlepsze traktorki za tą kasę.
Posted
podobnie jak bodzio mam kumpla który ma takiego zetora chwali go sobie i nie narzeka na jego awaryjność odkąd go ma (5 lat) nic poważniejszego mu się nie popsuło jakieś tylko i wyłącznie drobne usterki ale to znikoma sprawa
Posted
Ok dzięki. a jak tam z jego paliwożernością?? bo również słyszałem że w porównaniu z konkurencją dość dużo pala. a moc jak tam?? bo to w sumie tylko 4-cylindrowy silnik. a przecież jakieś 3 lata temu był taki sam zetor z sześcioma cylindrami.
Posted
Ja tam bym nie zwracał uwagi na te opinie o paliwożerności. Jak dostanie dobra obciążenie to spali dużo jak kazdy ciągnik. Ja jeździłem kiedyś zetorem i John Dearem i tak naprawde to nie bylo więklszej różnicy. Byly to troche 2 rózne ciągniki ale jeden i drugi na zaorany 1 hektra tyle samo ropy wypił.
Posted
Dostałem wlasnie nową ofertę bo ostro rozważamy zakup zetora i chyba teraz model forterra 12441 został zastąpione zetorem forterra 125. Dokładnie to aż tak wiele się nie zmieniło ale zawsze jakieś tam bajery wprowadzają.
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Obecnie sam posiadam Zetora Forterre 95 i powiem wam, że nie narzekam za zbytnio mam go już rok i takich większych usterek jeszcze nie miałem. Co do paliwożerności sam nie wiem osądźcie sami, jeżeli tak sobie lekko jeździ to spali mi ok. 5-6l.
  • 2 weeks later...
Posted
Ja posiadam forterre 95 i to ze jest paliwozerny to nie jest prawda spalił mi 14 litrow na hektar na głebokość orki miedzy 20-25cm pługiem kverneland 4 skibowy. A co do awaryjności to jeszcze nic mi sie nie stało odpukac. I za te pieniadze ic lepszego sie nie kupi. Gorąco polecam
Posted
Moim zdaniem wszystkie modele zetor forterra to udane modele. OCzywiscie można się sprzeczać, że tego brakuje albo że w class-ie zrobili to lepiej ale generalnie za takie pieniądze to lepszego rozwiazania nie ma.
  • 4 weeks later...
Guest Damian
Posted

Witam Planuje zakup właśnie tegoż ciągnika' date=' ale co jakiś czas zniechęcają mnie opinie o jego awaryjności. Czy jakiś właściciel mógłby mi potwierdzić lub zdementować tą opinie?? byłbym wdzięczny. zależy mi na opiniach od ludzi którzy użytkują co najmniej 2 lata. z góry dziękuje.

[/quote']

Kupiłem tem ciagnik nie całe 2lata temu nie pracował ciezko i sie zaczeło wyspszeglik sprzegła wystrzelił zawur hamulca przyczepy kosiłem łake w nocy włacznik swiateł sie spalił kabel od swiec zarowych sie przepalił duzo pali i nie ma co sie oszukiwac ale zadnej pracy sie nie bojj wieksze zbiorniki powinny mieb

Guest Gość
Posted

ja mam zetora forterre 12441zaraz minie 3 lata i co moge o nim powiedziec to ze spali duzo ale dobrze chodzi, w płogu grudziadz ibis xls 4 obracany odkładnia 49 cm i idzie bez zadnych problemów na 3 klasie ziemi i przez ten czas uzytkowania wymieniłem uszczelke na klawiaturze za która dałem 15zl i nic po za tym ( zadnej pracy sie nie boi)

• 3 weeks later...
Guest Gość
Posted
mojego wujka szwagier ma forterre tylko nie wiem jaki to, tyle tylko wiem ze ma 112 koni (KM)ma już go około 8 lat i nic się mu niepsuje po za drobnymi usterkami i ma sporo hektarów,4 skihbowy pług obrotowy i idzie jak burza tylko tyle ze jest zadbany też planuje zakup albo classa albo zetora!!pozdrawiam!!
  • 3 months later...
Guest Gość
Posted

witam zakupuje trzeci ciagnik w ciagu trzech lat wczessniej uzytkuje proximy 65 teraz kupuje forterre cviagniki pracuja na autostradach robia 10 12 godzin dziennie i to co moge powiedziec to to ze lepszego ciagnika nie widze poza tym ten ostatni to moja 14 sztuka poprzednie to 914 i ursusy 35 12 ogladalem clasy new hollandy ale zetor ich oddala na maxa sam wiem gdyz znajomi maja tez takie na drogach te proximy ciagaja beczki 9 tys litrów wody i nie narzekam spalanie 30 35 litrów na dzien polecam zetora

nadmieniam ze ciagnik robi miesiecznie 150 mtg jeden mial aby usterke gwarancyjna ciakla chlodnica tak poza tym olej wymiana co 490 mtg i do przodu

spalanie nadmieniam sprawdzone kazdy ciagnik ma zalozony gps i sonde

• 1 month later...
Posted
WITAM ponownie zakupiłem znowu zetorka tym razem forterka 95 spalanie budowa Lotniska Swidnik od godz 7 00 do 20 oo czasami sie stoi ale wyszlo 45 litrów