Jump to content

Recommended Posts

Posted
Fajny sprzęt, Niemiecki więc rama solidna, zęby ma nowego typu, wałek też porządny i ja posiadam taki sprzęty tyle że Unii z zębami starego typu i nie zamieniłbym go na nic innego, gdy zrywam rżysko odczepiam wałek i mam sam kultywator, a jak robię już w zruszonej ziemi to zaczepiam wałek i mam agregat i pole po tym wygląda ślicznie. Ten jest trochę drogi, ale za jakość się płaci. Pozdrawiam :)
Posted
Pytam bo jestem ciekaw waszej opini a tak czy inaczej potrzebuje agregatu za jakies gora 2500zl bo zbytnio nie moge szalec bo jeszcze plug trojke musze kupic a budzet ograniczony bo liczylem na zboze a tu klops:(
Posted
Pługi to tanie w miarę są, oby rama była prosta, a dalej to oby sośnik był nie starty i lecisz dalej. W razie problemów z odkładnią zawsze możesz pospawać albo nowe kupić, a zakup takiego pługa to powinien Cię wynieść poniżej 1000zł. Co do kultywatora to jak nie masz kasy za dużo to kup jakiś Polski i wyjdzie taniej na pewno. Mam pytanie czym zamierzasz ciągać tego Niemca bo on ma 2.85m... Pozdrawiam :)
Posted
Wiem ze ma 2,85:) a czym będe ciagnol to dokładnie nie wiem bo moja "wania" to by z miejsca nie ruszył :) bynajmniej do wiosny musze kupic agregat plug no i ciagnik a na to wszystko mam przewidziany budzet 30000
Posted
To zaczynaj od kupna ciągnika, bo osprzęt to potem dobierzesz idealny do ciągnika który kupisz. Zakładaj nowy wątek o ciągniku, napisz parametry no i marki jakie Cię intersują to Ci pomożemy coś wybrać i dobierzemy odpowiedni osprzęt do tego. Pozdrawiam :)
Posted

Mój tata w tym roku kupił agregat uprawowy o taki jak ten tylko inaczej się nazywa . Ma takie dzielone pola , wałki jak ten http://tablica.pl/oferta/agregat-uprawowy-2-8m-ID2IQKP.html. Ja bym ci go polecił (http://tablica.pl/oferta/agregat-uprawowy-2-8m-ID2IQKP.html) jak robisz nim w polu to ten agregat tak pływa po tym polu . Nie zapycha się tak bardzo . Tata kupił od znajomego za 1600 zł i było dołożone ze 100 zł na zęby . Chcialiśmy też kupić od innych ludzi , ale oni proponowali po 2600 , 2100 , 3000 . Ogólnie polecam takiego typu agregaty .

Aha i jeszcze coś c360 tego nie uciągnie , my z tatą to go ciągami mtz 80 i idzie bardzo dobrze . Więc 80km i tylni napęd to napewno wystarczy a szejdziesiatka nie bardzo :) .

Posted
Dzięki za link ale wielkość agregatu jak narazie nie jest wiadoma:) a tak propo to nie mam na zamiarze kupować 60tki bo ja musze tam dojechać ponad 20km tak ze zanim bym 60tka dojechał to by mi sie odechciało chyba pracować:) wiec mysle nad jakimś zetorkiem ale mam jeszcze czas do wiosny tak ze na razie spokojnie do tego podchodzę i ciekaw jestem waszych propozycji :)
Posted

@michal135791 linki nie dzialaja

ja bym Ci polecil agregat na bronie ciezkiej, jesli ma byc tylko do uprawy przedsiewnej, cos takiegohttp://allegro.pl/1-agregat-uprawowy-brona-firma-henryk-batyra-i3467813124.html

mysle ze nawet ze znalezieniem uzywki nie bedzie probemu

Posted

Izydor tak sie składa ze brony ciężkie to już mam wiec wolałbym coś z pazurem czyli agregat min 2,1 chodź ten wygląda ciekawie:)

Pozdrawiam