Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam pewien problem z ciągnikiem C360 gdyż gdy traktor trochę po pracuje i się mocno rozgrzeje zaczyna świecić się kontrolka od oleju. Wcześniej nie miałem takiego problemu dopiero pojawił się podczas żniw w ostatnie upały.

Czy możecie mi coś doradzić od czego zacząć? Gdzie szukać usterki w ciągniku?

Posted
jeśli świeci na wolnych obrotach to po wymianie oleju i filtra powinno sie poprawić ,jeśli jednak przy dużych obrotach to już raczej trzeba myśleć o remoncie,oczywiście najpierw trzeba wykręcić czujnik i w to miejsce wkręć manometr wówczas pomiar ciśnienia będzie dokładny,może jeszcze nie jest tak źle-pozdrawiam
Posted
jeśli sprawdzisz czujnik czy nie jest uszkodzony i zawór przy pompie czy się nie zaciął zobacz śrubę wkręconą w pompę którą przykręcona jest rurka olejowa co idzie olej pod ciśnieniem do smarowania ,nie wiem czy we wszystkich ale były montowane te śruby z otworem około 2mm w łbie śruby jeśli jest już słabe ciśnienie to zaspawaj ten otwór na jakiś czas pomoże
Posted

Dzięki za podpowiedzi, chyba zacznę od sprawdzenia podstawowych elementów, wymienię czujnik, filtr i olej bo już dawno nie wymieniałem no jeszcze sprawdzę panewki i zawór

Potem trochę go przemęczę przy podorywkach żeby się przekonać czy to coś dało, jak nie to będę szukać głębiej:D

Posted

Zastanawiasz się jakich oszczędności możesz dokonać dzięki odpowiedniej polityce olejowej?

Zapraszamy do zapoznania się z kompendium podstawowej wiedzy o olejach w rolnictwie: *http://www.tvr24.pl/index.php/wiadomosc-Co_sprawia_ze_olej_w_rolnictwie_jest_tak_wazny-4343.html

• 2 months later...